Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook

Abatoarele locale de mici dimensiuni, viitorul sectorului zootehnic


Secretarul de stat în Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale Tanczos Barna a declarat, vineri, la Miercurea Ciuc, că posibilitatea înfiinţării de abatoare mici, acordată printr-un ordin al Autorităţii Naţionale Sanitar Veterinare (ANSV), reprezintă o şansă uriaşă pentru fermieri şi crescătorii de animale.
Tanczos Barna a explicat, într-o conferinţă de presă, că iniţiativa înfiinţării de abatoare mici a venit de la fermieri, dintr-o nevoie formulată de aceştia şi după lungi discuţii, ANSVA a trimis propunerea concretă la direcţia de specialitate de la nivelul Uniunii Europene care a aprobat-o.

Secretarul de stat a afirmat că, în opinia sa, a existat un lobby puternic din partea marilor procesatori sau producători, dar care, în final, nu a avut succes. Tanczos Barna este de părere că înfiinţarea acestor abatoare reprezintă o şansă uriaşă pentru crescătorii de animale şi pentru fermieri de a-şi comercializa produsele fără să apeleze la intermediari, la preţuri mai mici şi cu obţinere de profit.

“Pentru crescătorii de animale şi în special pentru fermele mici şi medii este o şansă uriaşă de a aduce produsele tradiţionale sau produsele din carne la consumatori, pe un lanţ cât mai scurt, astfel încât intermediarii şi acei comercianţi care, practic, beneficiau de aceste produse, să nu mărească preţurile. Avatajele acestor abatoare mici, dacă sunt legate şi de capacităţi de procesare, sunt că în primul rând produsele realizate pe plan local ajung pe piaţa locală, în condiţii de siguranţă sanitar veterinară, preţurile sunt mai uşor controlabile şi marjele comerciale, diferenţele de profit ajung în buzunarul fermierilor, în buzunarul micilor procesatori şi nu în buzunarul proprietarilor marilor lanţuri de distribuţie”, a declarat Tanczos Barna.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afaceri la Cheie - GHID PRACTIC - Cultivarea legumelor in sistem ecologic


Afacere pe timp de criza Castiga 27 500 euro an din cultivarea legumelor ecologice A produce legume in sistem de agricultura ecologica a practica agricultura ecologica inseamna inainte de toate a produce SANATATE Indiferent ce tip de om de afaceri sunteti exclusiv pragmatic sau preocupat si de caracterul benefic al produselor sale ...

Oferta Speciala
valabila 48h

La rândul său, preşedintele Consiliului Judeţean Harghita, Borboly Csaba, a salutat ordinul Autorităţii Naţionale Sanitar Veterinare privind posibilitatea înfiinţării de abatoare mici. El a spus că această iniţiativa aparţine Consiliului Judeţean Harghita, care a început demersurile în anul 2008, în urma repetatelor sesizări ale crescătorile de animale pentru care principala problemă era lipsa din judeţ a abatoarelor sau a punctelor de tăiere.

“Crescătorii de animale din judeţ preferau să vândă animalele vii, la preţuri scăzute, decât să meargă cu ele la abatoare din afara judeţului. (...) În plus, procesatorii luau din România sau din Ungaria carne obţinută industrial, a cărei calitate este net inferioară celei de la animalele crescute pe pajiştile noastre, pline de plante medicinale”, a declarat Borboly Csaba.

La rândul său, directorul Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară a Consiliului Judeţean, Marton Istvan, a afirmat că există deja un interes pentru înfiinţarea de abatoare mici, motiv pentru care în perioada următoare se vor organiza întâlniri cu factorii responsabili pentru ca demersurile să nu întâmpine niciun fel de probleme.

Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!

Votati articolul

Abatoarele locale de mici dimensiuni, viitorul sectorului zootehnic
Rating:
Nota: 5 din 1 voturi

Articole conexe:

Comentarii
Comentarii1 comentarii




Ultima ora

Newsletter gratuit
Afaceri cu Profit pentru 2019 - 5 Idei de Afaceri insotite de Planul de Afaceri

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Afaceri cu Profit pentru 2019 - 5 Idei de Afaceri insotite de Planul de Afaceri".



Forum
blaga felician spune: am avut un smochin in curte-am mancat smochine anul trecut ,din primavera au aparut smochine noi si frunze De doua luni frunzele au inceput sa se usuce si fructele si ele Ce s-a intamplat? Ce sa...
04 Sep. 2019 17:39:28
Raspunde la intrebare
Victor Gh Banța spune: În privința comasării terenurilor, cred că trebuie luată în calcul istoricitatea fenomenului : au mai fost comasate numai că-n forma CAP-urilor proprietarul terenului nu avea niciun drept de...
21 Aug. 2019 22:13:22
Raspunde la intrebare
Rubrica meteo

Sistem de cultivare permanenta pe un teren a unui singur soi de plante. ...

Scaderea treptata sau brusca a insusirilor superioare de soi (vitalitate, vigurozitate, productivita ...
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Afaceri cu Profit pentru 2019 - 5 Idei de Afaceri insotite de Planul de Afaceri


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Afaceri cu Profit pentru 2019 - 5 Idei de Afaceri insotite de Planul de Afaceri" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016