Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Fermierii vin cu planul pentru relansarea zootehniei
Fermierii din AFF anunta ca vin cu planul strategic pentru relansarea zootehniei in Romania.
"Asociatia noastra va propune un plan strategic pentru relansarea zootehniei. Documentul, punctul de plecare este finalizat. Zilele urmatoare vom discuta foarte intens pe zona aceasta. (...) Exista o coordonare si va fi cineva care se va ocupa de politicile din domeniul zootehniei, va strange toate parerile si va actiona ca un mediator", a mentionat Vlad Macovei.
Acesta a subliniat ca ferma de familie a reprezentat si trebuie sa reprezinte si pe viitor un pilon important in politica de baza.
"Fermierii mici au acceptat - si, daca vedeti in ultima perioada, cel putin in zona in care am legatura directa - au incetat atacurile intre fermerii mici si fermierii mari. Consider ca a fost o greseala uriasa alimentata si generata de unii care nu ii respecta pe fermieri. Asa cum fermierii mici au acceptat pana la urma un armistitiu in interactiunea publica este nevoie ca si fermierii mari sa vina alaturi de fermierii mici si sa inteleaga ca fara ferma de familie, fara fermele mici si mijlocii in Romania, vor ramane foarte putini fermieri numeric, care vor fi foarte usor de cucerit, chiar daca fermele lor sunt foarte mari. Este nevoie de ambele brate, de ambele pistoane, pentru ca motorul reprezentarii intereselor legitime ale fermierilor Romaniei, indiferent de marimea fermei, ca aceste pistoane sa lucreze eficient in lupta pentru drepturile lor", a mai spus presedintele Asociatiei Forta Fermierilor.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Pasii catre o afacere de succes Berea Artizanala
Stiati ca romanii sunt printre cei mai mari consumatori de bere la nivel mondial Cu cei 85 de litri cap de locuitor an ne situam pe un „onorabil” loc 8 in Europa si pe locul 12 in clasamentul mondial liderii fiind cehii 142 de litri urmati de austrieci 105 litri si de nemti 104 litri Piata autohtona a berii...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
La randul sau, Zoltan Haller, reprezentantul Asociatiei Crescatorilor de Vaci din rasa Baltata Romaneasca de tip Simmental a afirmat ca asociatia are 10.000 de membri in prezent si doreste sa contribuie la siguranta alimentara.
"Putem sa construim o independenta alimentara. Noi ne dorim, ca si organizatie, sa fim niste pioni principali prin intermediul fermierilor nostri. Avem 10.000 de membri la momentul de fata si sigur ca lista va creste in perioada urmatoare. Dorim sa contribuim la siguranta alimentara. Stim ca baltata romaneasca este un produs premium si cu asta vom iesi pe piata anul acesta. Avem unitati de procesare lapte care sunt aproape de finalizare, avem centre de colectare, avem ferme de ingrasare. Toate acestea sunt in derulare, astfel incat sa existe plus valoare pentru fermieri, astfel incat sa nu existe santaj la poarta fermei din partea unora sau altora, sa existe o varianta ajutatoare in orice moment pentru fermieri. (...) Foarte multa materie prima se importa si sigur ca ne dorim ca acel procent in perioada urmatoare sa scada cat de mult posibil", a mentionat Zoltan Haller.
Fermieri din toate regiunile tarii au fost prezenti marti la Congresul Fermierilor 2021, in cadrul caruia se discuta despre problemele cu care se confrunta cei care asigura securitatea alimentara nationala.
Autor:
Adrian Mosoianu
Newsletter gratuit
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Votati articolul
Nota: 4.75 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News