Exclusiv
Publicat in: Stiri
America Latină produce 75% din cafea bio de la nivel mondial. Recesiunea a lovit, însă, şi această industrie. Acum, circa 200 de tone de cafea bio zac într-un depozit din Ciudad de Guatemala. Deşi e una din cele mai bune cafele din lume, producătorul nu reuşeşte s-o vândă. El cere 1,40 de euro pe 500 de grame de cafea verde (neprăjită), iar cumpărătorii oferă doar un euro. În curând, va fi nevoit să-şi vândă producţia bio la preţul cafelei obişnuite.
Acesta e motivul pentru care multe plantaţii din America Centrală renunţă la cultivarea cafelei bio. Din Mexic până în Costa Rica, cultivatorii au revenit la cultura tradiţională, cu pesticide şi îngrăşăminte chimice, pentru stimularea producţiei. Chiar dacă din producţia bio încă se câştigă cu 25% mai mult decât din cafeaua clasică, această marjă nu mai poate acoperi nici costurile de producţie, tot mai ridicate, şi nici randamentul slab. Costurile certificării bio, ale compostului şi ale pierderilor provocate de paraziţi scumpesc cultura bio cu 15% faţă de cea tradiţională.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h


Citeste mai mult in Adevarul

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Articole conexe

Fermierii americani au inceput sa cultive cafea
Fermierii americani au inceput sa cultive cafea
"Cred ca acum pot sa spun ca sunt un cultivator de cafea", se lauda David Armstrong...
Joh. A. Benckiser preia brandul de cafea Jacobs
Joh. A. Benckiser preia brandul de cafea Jacobs
Mondelez va detine 49% din actiunile noii companii, care va opera sub denumirea de Jacobs Douwe...
România ocupă locul 49 în lume la consumul de cafea
În ultimii doi ani, fără să fi atins niciodată cote prea înalte, consumul de cafea pe plan...
Preturile la cafea si zahar cresc din cauza recoltei slabe
Preturile cafelei si ale zaharului sunt in crestere din cauza recoltelor slabe si a cererii masive,...

Ultima ora

Viitor incert pentru fermieri: Ce se intampla cu fondurile europene in 2025
Viitor incert pentru fermieri: Ce se intampla cu fondurile europene in 2025
In ciuda depasirii termenelor anuntate de seful MADR, noutatile legate de liniile de finantare nu...
Buget MADR: Aviz favorabil in comisiile de specialitate din Parlament
Buget MADR: Aviz favorabil in comisiile de specialitate din Parlament
Proiectul de buget a fost aprobat cu 27 de voturi "pentru" si 16 "impotriva"....
Discutii la Bruxelles: Se stabilesc regulile pentru subventii
Discutii la Bruxelles: Se stabilesc regulile pentru subventii
Ministrul Florin Barbu participa astazi, 27 ianuarie, la prima reuniune a Consiliului AgriFish...
Crescatorii de ovine si bovine, in fata unui nou pericol
Crescatorii de ovine si bovine, in fata unui nou pericol
In ceea ce priveste vanzarea animalelor, in prima partea lucrurile pareau bune, cu preturi...

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop∧Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
Raport Special Gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025
Adauga mai jos adresa ta de email si vei primi raportul special gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016