Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Fermierii americani au inceput sa cultive cafea

fermierii-americani-au-inceput-sa-cultive-cafea

Schimbarile climatice produc si pentru fermieri o serie de provocari. Drept urmare, acum americanii cultiva cafea. Acest lucru nu s-a intamplat niciodata. Asta, pana acum...


"Cred ca acum pot sa spun ca sunt un cultivator de cafea", se lauda David Armstrong dupa ce a plantat si ultimii arbusti de cafea de tip arabica.
 
Cafeaua este produsa in principal in regiunile dintre Tropicul Cancerului si Tropicul Capricornului, unde tari precum Brazilia Columbia, Etiopia si Vietnam au cea mai buna clima pentru arborii de cafea, care au nevoie de caldura constanta pentru a supravietui.
 
Insa schimbarile climatice modifica temperaturile in intreaga lume. Asta afecteaza culturile agricole in numeroase parti dar deschide si noi posibilitati in alte regiuni. Printre acestea se numara California si Florida unde cercetatorii studiaza posibilitatea de a cultiva cafea.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h
David Armstrong s-a alaturat recent unui grup de fermieri care au decis sa ia parte la cel mai mare program de cultivare de cafea in SUA. Aceasta tara este cel mai mare consumator mondial de cafea dar produce doar 0,01% din recolta mondiala de cafea, si toata aceasta productie are loc in Hawaii, unul din singurele doua state americane cu un climat tropical, alaturi de sudul statului Florida.
 
"Nu am niciun fel de experienta in cultivarea cafelei" spune Armstrong, care in mod normal cultiva citrice si avocado.
 
Potrivit Organizatiei Natiunilor Unite pentru Alimentatie si Agricultura (FAO), cafeaua utilizeaza cu 20% mai putina apa decat majoritatea fructelor. Apa a devenit o raritate in California dupa recentele secete si incendii de padure. In aceste conditii, multi fermieri au decis sa schimbe culturile pentru a face fata limitelor introduse cu privire la utilizarea apei.
 
"Am ajuns la 100.000 de arbusti de cafea", spune Jay Ruskey, fondator si director general la Frinj Coffee, o companie care ofera fermierilor interesati sa cultive cafea un parteneriat ce include seminte, procesare si marketing.
 
Momentan, Frinj Coffee este o mica firma care tinteste doar cumparatorii de tip high-end. Frinj vinde un saculet cu 5 uncii (140 de grame) de boabe de cafea pentru 80 de dolari, in timp ce lantul de cafenele Starbucks vinde un saculet de 8 uncii de cafea premium pentru 35 de dolari. In acest an, Frinj a produs doar 2.000 de livre (907 kilograme) de cafea uscata de la un numar de opt ferme.
 
"Suntem inca la inceput, crestem in termeni de ferme si capacitati de procesare. Incercam sa tinem pretul sus si vindem tot ceea ce producem", spune Ruskey, adaugand ca firma sa este deja profitabila.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016