Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Adevarul: Fonduri europene pentru pomicultura si zootehnie; Romania cultiva organisme modificate genetic
UE te ajută să investeşti într-o livadă profitabilă, titrează ediţia de astăzi a Adevărului. Poţi obţine finanţare nerambursabilă pentru înfiinţarea unei plantaţii pomicole. Plantează pomi fructiferi mai roditori, achiziţionează-ţi un sistem antigrindină şi unul de irigare, iar Uniunea Europeană îţi rambursează jumătate din costuri.
Dacă vrei să înfiinţezi o plantaţie pomicolă sau să-ţi reînnoieşti pomii fructiferi din vechea livadă, poţi obţine până la un milion de euro, bani nerambursabili, prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală. Fondurile se acordă prin intermediul măsurii 121-Modernizarea exploataţiilor agricole şi asigură o susţinere financiară de 50% din valoarea eligibilă a proiectului.
Tot Adevărul scrie şi despre fermele de vaci, notand ca investiţia într-un complex de bovine la standarde UE se ridică la aproximativ 100.000 de euro. Fondurile europene pot acoperi jumătate din costurile eligibile de înfiinţare a unei crescătorii de vaci. Investiţia poate fi recuperată în aproximativ cinci ani.
Înfiinţarea unei ferme de bovine poate fi finanţată prin măsura 121, de încurajare a modernizării exploataţiilor agricole. Pentru a începe o astfel de investiţie, a cărei valoare medie este de 100.000 de euro, solicitantul trebuie să fie înregistrat ca persoană fizică autorizată, asociaţie familială sau societate comercială cu capital 100% privat.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
România, mare cultivatoare de organisme modificate genetic
Suprafeţele agricole cultivate cu porumb transgenic au crescut, anul trecut, de 20 de ori. Ţara noastră ocupă locul al treilea în Uniunea Europeană în ceea ce priveşte suprafeţele cultivate cu porumb modificat genetic.
(+) Click pentru a mări
Antimondialistul José Bové a jucat un anumit rol în hotărârea Franţei de a interzice porumbul modificat genetic Foto: Reuters
Publicitate
Autorităţile au anunţat cu câteva zile în urmă că varietatea de porumb modificat genetic MON810 va fi interzisă în Germania. Este astfel o altă ţară europeană, după Franţa, Grecia, Austria, Ungaria sau Italia, care refuză culturile de porumb produse prin biotehnologie. Ministrul german al Agriculturii Ilse Aigner şi-a motivat decizia prin faptul că MON810 „reprezintă un pericol pentru mediul înconjurător”.
Autor:
Dragos Serban
Newsletter gratuit
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News
Idei de afaceri in agricultura