Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Adevarul: Roşiile se hrănesc cu muzică de Beethoven în sera verticală


Într-o economie sufocată de importuri de legume şi de plante modificate genetic, o mână de horticultori din cadrul Staţiunii de Cercetare Legumicolă din Buzău se încăpăţânează să uimească lumea ştiinţifică mondială cu tot felul de invenţii care mai de care mai revoluţionare. Dovada că cercetarea românească n-a murit o reprezintă cercetările făcute de specialiştii buzoieni în cadrul serei verticale, prototip brevetat în urmă cu trei ani la OSIM de inginerul buzoian Vlad Constantin.
Revoluţie tehnologică

Invenţia unică pe plan mondial va revoluţiona spun specialiştii buzoieni, agricultura românească aflată într-o suferinţă cronică mai ales în ultimii 20 de ani. Tehnologia creată iniţial ca alternativă pentru agricultorii care nu dispun de suprafeţe foarte mari pentru plantarea de răsaduri a fost prezentată la seminariile ştiinţifice încă din anul 2007.

Cu înălţimea de şapte metri de la bază şi o suprafaţă utilă de 12 metri pătraţi, sera deţine zece cupe rotitoare acţionate prin intermediul unui lanţ de un mic motor electric.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze


Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...

Oferta Speciala
valabila 48h

Invenţia cercetătorilor buzoieni care reprezintă de 10 ori echivalentul unei sere clasice dezvoltate pe orizontală, a fost pusă în practică cu resurse limitate după aproape trei decenii de studii aprofundate.„Este o soluţie mai ales pentru agricultorii care nu îşi pot permite amenajarea unei sere pe o suprafaţă mare de teren. Costurile sunt de circa 100 de euro pe metrul pătrat faţă de 150 în varianta clasică. Ideea mi-a venit în anul 1987 iar un an mai târziu am realizat scheletul acestei sere. Proiectul a stagnat din lipsă de fonduri până în anul 2005 când am accesat un proiect de cercetare complexă. Rezultatele din acest model experimental au fost neaşteptate”, mărturiseşte creatorul serei verticale inginerul Vlad Constantin.


Citeste mai mult in Adevarul.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton