Autor: AgroRomania.ro
Publicat in: Stiri

Acestea se adauga deja celebrilor carnati de Plescoi,cel mai cunosut produs care a adus faima zonei.
Sapte noi produse traditionale specifice Buzaului, indeosebi zonei Plescoi,au fost recent atestate, iar producatorii le-au inregistrat in Registrul National al Produselor Traditionale, dupa cum a comunicat recent Directia Judeteana Agricola Buzau
Despre respectivele produse, Marian Grigoras, directorul Directiei Judetene Agricole, spune ca „este vorba de produse romanesti stravechi, realizate dupa retete traditionale, unele dintre ele mostenite din generatie si generatie, iar recunoasterea la nivel national va permite protejarea lor”, acesta precizand ca produsele traditionale vor beneficia de dreptul de a purta logo-ul „Produs traditional”, fiind realizate in comuna Berca, unitate administrativa careia ii apartine si localitatea Plescoi.
Vor beneficia de logo-ul "Produs traditional romanesc", carnatii de Plescoi cruzi si uscati, micii de casa, pieptul de porc crud afumat, muschiul taranesc crud-afumat, leberul de casa, toba de casa si carnati de casa,de porc, afumati, toate realizate de o firma acreditata din zona Plescoi-Berca.
La randul sau, Daniela Stan, sef serviciu in cadrul DJA Buzau, a precizat ca in lucru se afla noi documentatii in vederea atestarii pentru produse cum ar fi carnati de Plescoi produsi de aceeasi firma din comuna Berca.
„Urmeaza sa mai primim caiete de sarcini pentru bulionul din rosii de Buzau si covrigii de Buzau, dar si pentru soiurile de vin Tamaioasa de Pietroasele si Feteasca neagra de Pietroasele”, a mai precizat Daniela Stan, anuntand totodata ca noile norme europene privind indicatia geografica au condus la cresterea investitiilor in produselor traditionale, dar si o mai mare exigenta din partea producatorilor traditionali pentru respectarea retetelor originale.
Despre respectivele produse, Marian Grigoras, directorul Directiei Judetene Agricole, spune ca „este vorba de produse romanesti stravechi, realizate dupa retete traditionale, unele dintre ele mostenite din generatie si generatie, iar recunoasterea la nivel national va permite protejarea lor”, acesta precizand ca produsele traditionale vor beneficia de dreptul de a purta logo-ul „Produs traditional”, fiind realizate in comuna Berca, unitate administrativa careia ii apartine si localitatea Plescoi.
Vor beneficia de logo-ul "Produs traditional romanesc", carnatii de Plescoi cruzi si uscati, micii de casa, pieptul de porc crud afumat, muschiul taranesc crud-afumat, leberul de casa, toba de casa si carnati de casa,de porc, afumati, toate realizate de o firma acreditata din zona Plescoi-Berca.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
La randul sau, Daniela Stan, sef serviciu in cadrul DJA Buzau, a precizat ca in lucru se afla noi documentatii in vederea atestarii pentru produse cum ar fi carnati de Plescoi produsi de aceeasi firma din comuna Berca.
„Urmeaza sa mai primim caiete de sarcini pentru bulionul din rosii de Buzau si covrigii de Buzau, dar si pentru soiurile de vin Tamaioasa de Pietroasele si Feteasca neagra de Pietroasele”, a mai precizat Daniela Stan, anuntand totodata ca noile norme europene privind indicatia geografica au condus la cresterea investitiilor in produselor traditionale, dar si o mai mare exigenta din partea producatorilor traditionali pentru respectarea retetelor originale.
Autor: AgroRomania.ro
Votati articolul
Nota: 4.83 din 3 voturi
Urmareste-ne pe Google News