Adrian Oros, avizat pozitiv in Parlament. "Schimbam programul 'Lana'!"
Publicat la data de 19 Feb. 2020 in:
Stiri Ministrul demis si desemnat al Agriculturii, Adrian Oros, a fost avizat pozitiv in Parlament pentru functia pe care a ocupat-o inainte de motiunea de cenzura si anunta schimbarea programului "Lana".
Membrii celor doua comisii de Agricultura din Camera Deputatilor si Senatul Romaniei au avizat noul mandat cu 18 voturi ''pentru'', sase ''impotriva'' si doua abtineri.
Intrebat dupa audieri daca se astepta sa primeasca aviz pozitiv in Comisiile de specialitate, Adrian Oros a declarat ca "PNL isi doreste ca acest Guvern sa cada inca o data si sa avem alegeri anticipate".
"Vrem sa clarificam o data situatia politica din Romania, care nu este prea benefica pentru viata politica. Eu imi doresc sa avem alegeri anticipate si dupa anticipate sa se stabileasca o anumita arhitectura, o anumita stabilitate in Parlament, iar acest Parlament sa poata da o majoritate suficienta care sa sustina un Guvern cu niste proiecte si niste masuri pe patru ani", a spus el.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
Oferta Speciala
valabila 48h
Oros a pus accent pe schimbare programului "Lana".
"In anul 2019, programul "Lana" a fost mai slab accesat de catre beneficiari si am identificat foarte mari nereguli in acest program. Din pacate, aici au castigat doar intermediarii, care colecteaza lana doar scriptic si percep de la fermieri intre 200 si 400 de lei pe tona de lana pe care o trec in carnetele de comercializare, iar fermierii le depun la DAJ-uri pentru a lua ajutorul de minimis. Daca ne uitam pe balanta de anul trecut, noi, ca tara, am exportat 7.795 de tone de lana, in valoare de 3 milioane de euro. Inmultim cele 7.000 tone ori 2 lei subventia si vom vedea ca subventia a fost mai mare cu 150 de euro. Deci subventia a fost mai mare decat pretul la care s-a vandut. Practic, noi am exportat toata subventia, iar cei care au castigat au fost acesti intermediari. Pe de alta parte, am importat 370 de tone, intr-adevar, de lana prelucrata, cu 1,6 milioane de euro", a precizat Oros.
El a subliniat ca in acest an s-a impus o cantitate maxima de lana pentru care se poate primi ajutor de minimis, respectiv 4 kilograme de lana pe oaie, in conditiile in care unii fermieri au raportat productii si de 36 de kilograme de lana pe cap de oaie.
"Ceea ce este interesant, in aceste rapoarte de control s-a observat ca unii fermieri aveau productii pe cap de oaie pana la 36 de kilograme de lana si de aceea am impus un maxim de 4 kilograme de lana, vorbind si cu specialistii care au spus ca o medie este de 3,5 - 3,8 kilograme, dar pana la 36 de kilograme ....", a adaugat seful de la Agricultura.
Autor:
Redactia Agroromania
Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.
Idei de afaceri in agricultura
5 motive pentru a incepe o afacere cu merisoare
Merisoarele, cunoscute sub numele de afine rosii sau coacaze de munte, pot sta la baza unei afaceri profitabile si de viitor. Sunt considerate unele dintre cele mai sanatoase fructe de padure si nu trebuie sa lipseasca dintr-o alimentatie echilibrata. Mai mult, se folosesc in industria farmaceutica ... citeste mai mult>>
Ferma de capre. Venituri estimate
Daca va ganditi sa infiintati o ferma de capre, trebuie mai intai sa faceti cateva analize. In primul rand, trebuie sa identificati care este piata dumneavoastra de desfacere si ce produse intentionati sa comercializati.... citeste mai mult>>