Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Adrian Radulescu: O treime din recolta de grâu nu va putea fi utilizată în panificaţie


Circa 30 la sută din recolta de grâu din acest an nu va putea fi utilizată în panificaţie din cauza ploilor abundente care au afectat culturile agricole, a declarat, pentru Agerpres, secretarul de stat în Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR), Adrian Rădulescu.
"Cred că vom ajunge, în acest an, la o producţie totală de cinci milioane de tone de grâu, dar, din păcate, circa 30 la sută din recoltă nu va putea fi utilizată în panificaţie. Până nu vom recolta integral suprafaţa cultivată cu grâu nu pot spune dacă vom apela la importuri. Sper ca până la data de 10 august să avem cifre finale", a spus Rădulescu.

Potrivit datelor MADR, până la data de 28 iulie a fost recoltată o suprafaţă de 1,54 milioane ha (75 la sută), producţia obţinută cifrându-se la aproape 4,4 milioane tone de grâu, cu o medie de 2,8 tone la ha.

Rădulescu consideră că de pe cele încă 500.000 de ha aflate în cultură se vor putea obţine cel puţin 600.000 de tone de grâu, chiar dacă randamentul va fi de numai o tonă la hectar.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

În primăvară, estimările iniţiale ale MADR pentru recolta totală de grâu din 2010 erau de 6,64 milioane tone, de pe 2,064 milioane hectare, dar ploile abundente au determinat încolţirea grâului în spic şi imposibilitatea recoltării în perioada optimă.

În ceea ce priveşte preţul de vânzare la grâu, oficialii MADR au anunţat, recent, că este în creştere şi se cifrează între 0,5 - 0,52 lei/kg pentru grâul panificabil.

"Consider că procesatorii care importă acum grâu din Ungaria motivând că grâul nostru este de slabă calitate, nu au la ora actuală decât considerente de preţ, deoarece acesta este mai ieftin cu 25 la sută decât grâul care se vinde pe piaţa internă", a mai spus Rădulescu.

Potrivit datelor MADR, cea mai mare cantitate de grâu a fost recoltată în sectorul privat - 4,29 milioane tone, iar diferenţa în sectorul de stat.Cantitatea de grâu livrată în spaţiile de depozitare se ridică la 2,618 milioane tone, alte 1,66 milioane tone aflându-se în gospodăriile individuale.

În 2010, inundaţiile au compromis aproape 110.500 hectare cultivate cu grâu.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016