Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Afaceri cu legume : divers şi bun

"Marea problemă este lipsa de experienţă", atrage atenţia Daniel Ivaşcu, director de vânzări la Mefim Agro. El spune că tinerii legumicultori trebuie să se formeze mai întâi la cursurile organizate de camerele agricole din fiecare judeţ.

Aici găsesc ingineri calificaţi şi, în schimbul unei sume modeste, primesc intruire. O altă variantă este "furtul" meseriei de la un legumicultor de succes din satul sau comuna în care se află.

"Îi sfătuiesc să se axeze pe hibrizi. Sunt relativ scumpi, dar nu dau greş, astfel încât cred că merită banii", spune specialistul consultat de noi
. El spune că producţia ecologică încă nu este una de mare succes în România. În aceste condiţii, Ivaşcu propune o variantă de mijloc, adică nici exagerarea cu tratarea plantelor, dar nici "lăsarea acestora la voia întâmplării".

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

Directorul sfătuieşte tinerii agricultori să ceară un certificat de producător de la primăria de care aparţin, pentru a-şi distribui mai uşor produsele.

El recomandă chiar înfiinţarea unei mici firme, pentru a-şi dezvolta ulterior afacerea. "De preferat este ca fermierul să treacă de la agricultură la industrializare", spune Ivaşcu, exemplificând cu minifabricile pe care le-a văzut în Anglia. Acestea elimină caracterul perisabil al legumelor. Spre exemplu, un fermier ar putea produce zacuscă. Singura condiţie: să îşi asigure distribuţia din timp.

Miliardele din cartofi, asigurate

Codrin Mălina este un reprezentant al unei firme ce vinde seminţe de cereale. Vine din N-E Moldovei, din zona Suceava şi ne vorbeşte despre afacerea de succes a unui consătean.

Citeste mai mult in EVZ.ro
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016