Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Afaceri cu plantaţii de afini obţinuţi în vitro

În satul Finteuşul Mare, din judeţul Maramureş, soţii Cristina şi Daniel Bujor au pus pe picioare o afacere inedită: plantaţiile de afini obţinuţi în vitro.


Aceştia au descoperit, în timpul şederii lor în SUA, că afinele erau cele mai scumpe fructe. „Ne-am dat seama c-ar fi rentabil, ne-am documentat bine şi am văzut că cererea era în creştere. Am cumpărat 100 de hectare de teren în satul Finteuşul Mare. Şi am început prin a colabora cu Institutul de cercetări pomicole din Cluj şi cu un altul din Polonia. Iniţial, am adunat informaţii”, spune Cristina Bujor.

Următorul pas a fost în 2004, când au ajuns la fertilizarea afinelor în vitro, întâi la Cluj, apoi la Universitatea din Baia Mare.


Ulterior, soţii Bujor au constatat că ar merge bine şi o pepinieră. Astfel, în solarii, au plante de diferite vârste, pe care le vând clienţilor care au plantaţii.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Propriul meu plan de afaceri


Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai planuri de afaceri standard Esti o persoana dinamica Profita de Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai 7 modele practice de planuri de afacere cu care obtii mai usor finantari si chiar fonduri europene la mai putin de 100 de lei Stick-ul "Propriul meu plan de...

Oferta Speciala
valabila 48h

„Sunt o mulţime de legende şi de neadevăruri despre această cultură. Nu are nevoie de terenuri superfertile, ci doar de multă apă. Planta creşte turbă, cu rumeguş, ba chiar se simte mai bine în zone mai puţin călduroase, în cel mai sărac sol. Avem clienţi cu plantaţii în Reghin, Sălaj, Făgăraş, Vâlcea, Deva, încep să vină şi din Moldova. Interesant e că majoritatea sunt oameni de afaceri, nu agricultori. Evident, nu toţi plantează hectare întregi, primăvara şi toamna facem sute de colete cu câteva plante”, povesteşte Daniel Bujor.

Citeste mai mult in Evenimentul Zilei
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 4.83 din 3 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton