specii de trufe din Romania, afaceri cu trufe, bani din trufe, cultivarea trufelor, cautarea trufelor, tipuri de trufe

Este o trufa cu miros intens si culoare crem-maronie la exterior si rosiatic in interior. Provine din Italia si Croatia, in Romania poate fi intalnita in padurile de foioase, in special stejar si artar. Se culege din octombrie pana in decembrie. Este o specie foarte cautata, numita de cunoscatori "regina trufelor".
Tuber Aestivum Vit
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Este o trufa care se recolteaza vara, din luna mai pana in septembrie octombrie. Se recunoaste dupa forma neregulata, la exterior de culoare maro spre negru, in interior este impanzita de nervuri, culoarea alb-gri sau alb-galbui. Creste pe tot teritoriul Europei, dezvolta micorize cu radacina stejarului, carpenului, alunului si teiului.

Tuber Uncinatum
Sunt trufe cu forma rotunda, miros profund, la exterior de culoare inchisa, iar in interior de culoare maro-rosiatica sau ciocolatie cu aspect de marmura. Creste in padurile de carpan, stejar, prefera solurile calcaroase. Se poate recolta din septembrie pana in luna decembrie.
Tuber Brumare Vit
Este o trufa mai mica decat celelalte trufe cu miros de mosc, avand exteriorul lucios de culoare maro inchis sau negru-albastrui. Interiorul trufei este carnos cu aspect de marmura, de culoare albiciosa sau gri-cenusie. Se recolteaza din decembrie pana in martie.
Tuber Macrosporum
Traieste in padurile de foioase si se recolteaza din octombrie pana in decembrie. Este o specie mai rar intalnita deoarece este o trufa mai pretentioasa.
Tuber mesentericum
Ca aspect este o trufa asemanatore cu Tuber aestivum, dar exteriorul este mai neted. La interior are un aspect marmuros, la inceput de culoare alba apoi maroniu-galbui. Are un miros intepator de gudron. Se recolteaza din septembrie pana in decembrie.
Choirmyces Meandriformis Vit
Avand o consistenta puternica isi pastreaza aroma si după uscare. Poate atinge greutatea de 20-250g. Este mai usor de gasit deoarece foarte des iese din pamant si nu este necesara cautarea cu ajutorul cainilor. Se recolteaza din iunie pana in noiembrie.
Specia este caracteristica Bazinului Carpatic. La inceputul secolului 20, in Transilvania sunt mentionate familii care se ocupau cu recoltarea si comercializarea acestei trufe.
Autor: AgroRomania.ro
Votati articolul
Nota: 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News