Exclusiv
Publicat in: Stiri
Asociatia Cautatorilor de Trufe din Romania (ACTR), ce reuneste cautatori, gastronomi, comercianti, consumatori de trufe si proprietari de padure a intreprins pentru reprezentarea intereselor membrilor sai, o serie de demersuri pentru indeplinirea obiectivelor asumate.

Astfel, in perspectiva desfasurarii activitatii membrilor sai pe parcursul anului 2011, ACTR a alcatuit un proiect de cod etic al cautatorului de trufe din Romania, care va deveni normativul national al acestei activitati.

In cadrul parteneriatelor cu autoritatile statului, ACTR participa prin membrii sai la indeplinirea urmatoarelor obiective:

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h


I.Identificarea şi conservarea ecosistemelor naturale trufiere din fondul forestier proprietate publică a statului şi protejarea acestora împotriva braconierilor de trufe, prin promovarea unei legislaţii specifice, măsuri de pază precum şi prin informare şi educare prin intermediul Societatii Romane de Radiodifuziune.

II.Îmbunătăţirea cadrului legal, organizatoric şi instituţional pentru protejarea florei trufiere spontane, pentru recoltarea trufelor în mod legal şi durabil, din pădurile aflate în administrarea RNP – Romsilva, dezbaterea publică a acestui cadru legal şi construirea, prin informare constantă, a unei atitudini etice în privinţa valorificării potenţialului trufier românesc, de la protejarea în ecosistem, la promovarea trufoturismului, la recoltarea trufelor din floara spontană, la trufocultură şi până la comercializarea trufelor.

III.Cartarea tipologică a staţiunilor forestiere cu condiţii optime pentru dezvoltarea trufelor şi estimarea cât mai adecvată a resurselor recoltabile de trufe, delimitarea locaţiilor cu potenţial comercial.

IV.Valorificarea superioară a acestei resurse ca un mijloc de dezvoltare rurală, de promovare şi de diversificare a turismului precum şi pentru finanţarea conservării unor ecosisteme forestiere. Precizam ca ACTR si-a asumat realizarea Codului Etic al Cautatorului de Trufe in parteneriat cu ROMSILVA, sub tutela Ministerului Mediului si al Padurilor, pentru definirea la nivel national a pachetului de reglementari legale pentru activitatea de cautare si comercializare a speciilor de trufe din padurile Romaniei.

Asociatia Cautatorilor de Trufe din Romania a afirmat inca de la infiintare si sustine cu tarie actiunile de protectie a arelurilor trufiere si va actiona in acest sens prin reprezentantii ei impreuna cu organizatiile partenere, de stat sau private si cu autoritatile statului.

In prezent ACTR isi desfasoara activitatea in conformitate cu prevederile noului cod silvic, asigura legal membrilor sai accesul in padurile administrate de statul roman, precum si in unele paduri private si sesizeaza autoritatilor statului indreptatite sa aplice prevederile legislatiei in vigoare, orice abuz cu caracter de contraventie.

Aceste activitati sunt circumscrise si corelate actiunilor tuturor cautatorilor de trufe din Romania, membrii sau potentiali membrii ai ACTR, cu interese in protejarea ariilor trufiere si intarirea sustenabilitatii acestei resurse naturale.

Cu stimă, Consiliul Director al ACTR

Votati articolul

Rating:
Nota: 3.83 din 3 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Articole conexe

Vânătorii de trufe. În căutarea ciupercii subterane de 3.000 de euro
În România culegerea trufelor nu este o activitate cu multă tradiţie. Chiar şi aşa, în jur de...
Radio Romania a semnat un parteneriat cu ROMSILVA si Asociatia Cautatorilor de Trufe din Romania
Radio Romania a incheiat, miercuri, un protocol cu Regia Nationala a Padurilor - ROMSILVA si...
Harghita: Concurs de căutare a trufelor, la Miercurea Ciuc
Un concurs de cautare a trufelor cu ajutorul cainilor a avut loc, joi, intr-un parc din Miercurea...
Seminar despre trufe, in perioada 22-24 ianuarie 2010
Ecologia trufelor si metodologia culesului de trufe sunt subiectele unui seminar organizat de...

Ultima ora

Viitor incert pentru fermieri: Ce se intampla cu fondurile europene in 2025
Viitor incert pentru fermieri: Ce se intampla cu fondurile europene in 2025
In ciuda depasirii termenelor anuntate de seful MADR, noutatile legate de liniile de finantare nu...
Buget MADR: Aviz favorabil in comisiile de specialitate din Parlament
Buget MADR: Aviz favorabil in comisiile de specialitate din Parlament
Proiectul de buget a fost aprobat cu 27 de voturi "pentru" si 16 "impotriva"....
Discutii la Bruxelles: Se stabilesc regulile pentru subventii
Discutii la Bruxelles: Se stabilesc regulile pentru subventii
Ministrul Florin Barbu participa astazi, 27 ianuarie, la prima reuniune a Consiliului AgriFish...
Crescatorii de ovine si bovine, in fata unui nou pericol
Crescatorii de ovine si bovine, in fata unui nou pericol
In ceea ce priveste vanzarea animalelor, in prima partea lucrurile pareau bune, cu preturi...

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop∧Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
Raport Special Gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025
Adauga mai jos adresa ta de email si vei primi raportul special gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016