Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Proiect: Codul etic al căutătorului de trufe


Asociatia Cautatorilor de Trufe din Romania (ACTR), ce reuneste cautatori, gastronomi, comercianti, consumatori de trufe si proprietari de padure a intreprins pentru reprezentarea intereselor membrilor sai, o serie de demersuri pentru indeplinirea obiectivelor asumate.

Astfel, in perspectiva desfasurarii activitatii membrilor sai pe parcursul anului 2011, ACTR a alcatuit un proiect de cod etic al cautatorului de trufe din Romania, care va deveni normativul national al acestei activitati.

In cadrul parteneriatelor cu autoritatile statului, ACTR participa prin membrii sai la indeplinirea urmatoarelor obiective:

I.Identificarea şi conservarea ecosistemelor naturale trufiere din fondul forestier proprietate publică a statului şi protejarea acestora împotriva braconierilor de trufe, prin promovarea unei legislaţii specifice, măsuri de pază precum şi prin informare şi educare prin intermediul Societatii Romane de Radiodifuziune.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultivarea plantei cu 5 arome


Probabil acum auzi pentru prima oara de Schisandra Trebuie sa stii insa ca in Orient aceasta planta asemanatoare cu vita-de-vie cu fructe mici si rosii care cresc in ciorchine este la fel de celebra ca ginsengul gratie efectelor ei iesite din comun in combaterea unei game foarte largi de afectiuni – de la astm si tuberculoza pana la...

Oferta Speciala
valabila 48h


II.Îmbunătăţirea cadrului legal, organizatoric şi instituţional pentru protejarea florei trufiere spontane, pentru recoltarea trufelor în mod legal şi durabil, din pădurile aflate în administrarea RNP – Romsilva, dezbaterea publică a acestui cadru legal şi construirea, prin informare constantă, a unei atitudini etice în privinţa valorificării potenţialului trufier românesc, de la protejarea în ecosistem, la promovarea trufoturismului, la recoltarea trufelor din floara spontană, la trufocultură şi până la comercializarea trufelor.

III.Cartarea tipologică a staţiunilor forestiere cu condiţii optime pentru dezvoltarea trufelor şi estimarea cât mai adecvată a resurselor recoltabile de trufe, delimitarea locaţiilor cu potenţial comercial.

IV.Valorificarea superioară a acestei resurse ca un mijloc de dezvoltare rurală, de promovare şi de diversificare a turismului precum şi pentru finanţarea conservării unor ecosisteme forestiere. Precizam ca ACTR si-a asumat realizarea Codului Etic al Cautatorului de Trufe in parteneriat cu ROMSILVA, sub tutela Ministerului Mediului si al Padurilor, pentru definirea la nivel national a pachetului de reglementari legale pentru activitatea de cautare si comercializare a speciilor de trufe din padurile Romaniei.

Asociatia Cautatorilor de Trufe din Romania a afirmat inca de la infiintare si sustine cu tarie actiunile de protectie a arelurilor trufiere si va actiona in acest sens prin reprezentantii ei impreuna cu organizatiile partenere, de stat sau private si cu autoritatile statului.

In prezent ACTR isi desfasoara activitatea in conformitate cu prevederile noului cod silvic, asigura legal membrilor sai accesul in padurile administrate de statul roman, precum si in unele paduri private si sesizeaza autoritatilor statului indreptatite sa aplice prevederile legislatiei in vigoare, orice abuz cu caracter de contraventie.

Aceste activitati sunt circumscrise si corelate actiunilor tuturor cautatorilor de trufe din Romania, membrii sau potentiali membrii ai ACTR, cu interese in protejarea ariilor trufiere si intarirea sustenabilitatii acestei resurse naturale.

Cu stimă, Consiliul Director al ACTR
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 3.83 din 3 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016