Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Afaceri proaste cu arme de vânătoare la Direcţia Silvică Piteşti


Afacerea cu armele Direcţiei Silvice Piteşti a fost una dintre ultimele afaceri pe care a reuşi să le facă fosta conducere a instituţiei. Este vorba despre vânzarea unor arme de vânătoare şi de pază la un preţ mult sub cel al pieţei. Unele dintre aceste arme de foc erau ca noi, deşi iniţial ideea era să se scape doar de armele care nu mai corespundeau sau care nu mai puteau fi folosite, informează Amos News.
Deşi se dorea să se scoată la licitaţie doar armele de pază, care conform legii, nu se mai puteau folosi de către angajaţii Direcţiei Silvice, s-a ajuns într-un final să se vândă inclusiv arme de vânătoare din care unele în stare foarte bună. În total, au fost 275 de arme vândute cu 185.000 lei. Licitaţia pentru alegerea firmei care urma să preia armele şi să le vândă prin magazinul propriu s-a organizat în 8. 12. 2008.

Din cele două firme care s-au prezentat la licitaţie, câştigătorul a fost Amis Hobby SRL din Piteşti. Înaintea licitaţiei însă, Direcţia Silvică a trebuit să evalueze armele care aveau să fie vândute. La evaluare a apărut o altă surpriză, din păcate, evaluatorul angajat să facă treaba bătându-şi joc de valoarea armelor.Evaluatoarea contactată înainte de licitaţie a fost găsită tocmai de către directorul economic al Direcţiei Silvice, Petruţa Vîlcoci.

Din nefericire, evaluarea s-a făcut în pagubă pentru Direcţia Silvică, fie din rea voinţă, fie din ignoranţă. Astfel s-a ajuns ca arme nou nouţe sau în stare bună să fie vândute la preţ foarte mic.Drept exemplu dăm o carabină KRICO care, deşi costă cam 2000 lei, a fost evaluată la doar 1140 lei, sau o puşcă BOK care costă peste 1500 lei, dar a fost evaluată la doar 990 lei.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

Mai mult, evaluarea a fost atât de neprofesionist făcută încât s-a ajuns ca aceleaşi arme să fie evaluate de două ori, iar rezultatele să fie complet diferite.Directorul Valerian Jinga a dat mai pe nimic cel puţin 14 arme de foc care, din greşeală, au fost evaluate de două ori. Faptul s-a datorat transferării unor puşti de la depozitul din Piteşti la cel al Ocolului Silvic Topoloveni. Dacă la prima evaluare armele erau cotate la sume între 600 şi 1000 lei, la ce-a de-a doua au ajuns să valoreze doar 352 lei! Cum seriile corespund perfect, nu putem decât să constatăm cât de prost s-a făcut evaluarea, prejudiciind Direcţia Silvică. Se pare că răspunzătoare pentru aceste probleme se face Petruţa Vîlcoci, directorul economic al instituţiei, care în decembrie 2008 a propus un evaluator foarte slab sau rău intenţionat.

Dedesubturile manevrei de reducere succesivă a valorii evaluate a armelor ce urmau să fie vândute le putem doar bănui. Cert este însă că Direcţia Silvică a fost prejudiciată şi încă într-un mod grosolan, paguba fiind de zeci de mii de lei.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton