AFF: Consultarile privind PNS, fara trasparenta si substanta
Publicat la data de 09 Nov. 2021 in:
Stiri AFF acuza ca MADR a pornit consultarile privind PNS cu rea intentie, avand in vedere ca acestea se desfasoara fara transparenta si substanta.
"In data de 3 noiembrie 2021, Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR) a anuntat demararea consultarilor privind PNS, intr-o sedinta a Comitetului Tehnic Consultativ pentru Elaborarea PNS. MADR a anuntat ca, din aceasta saptamana, incepe consultarile propriu-zise cu mediul asociativ, pe repede inainte, in doar cateva zile tot procesul urmand a fi incheiat. Timp de doi ani, cat a fost ministru al Agriculturii in guvernele Orban si Citu, Adrian Oros nu a facut nimic pentru demararea consultarilor legate de scrierea PNS, iar acum, pe picior de plecare din minister, vrea sa dea doar o lovitura de imagine, mimand niste consultari lipsite de credibilitate si de legitimitate. (...) Aceste consultari cruciale pentru fermieri sunt lipsite de transparenta si substanta, utile doar unui grup de restrans de influenta si risca sa afecteze interesele legitime ale tuturor membrilor Asociatiei Forta Fermierilor, a intregii clase a fermierilor din Romania", se mentioneaza intr-un comunicat al AFF.
Asociatia Forta Fermierilor solicita premierului interimar Florin Citu, liderilor politici din PNL, decidentilor din MADR care "mai au o bruma de responsabilitate si de verticalitate, sa opreasca aceasta mascarada a "consultarilor" demarate de ministrul demisionar Oros", care risca sa produca prejudicii uriase fermierilor din Romania, indiferent de marimea fermei, sectorul de activitate sau localizare geografica.
In plus, Asociatia solicita transparentizarea discutiilor de pana acum, din Comitetul Tehnic Consultativ si din consultarile cu mediul asociativ, prin publicarea integrala a stenogramelor discutiilor, pentru ca toti fermierii din Romania sa aiba ocazia sa vada cine si cum le reprezinta interesele si le apara drepturile de fermieri europeni.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze
Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...
Oferta Speciala
valabila 48h
"Asociatia Forta Fermierilor nu va participa, direct sau indirect, la nicio manipulare marca "ministrul demis Oros". Consideram ca noul ministru al Agriculturii, indiferent cine va va fi acesta si din ce partid ar proveni, facand parte dintr-un guvern legitim, investit de Parlament, va putea demara consultari reale, credibile, transparente si reprezentative cu mediul asociativ al sectorului agroalimentar, astfel incat, la 31 decembrie 2021, Romania sa poata prezenta Comisiei Europene, la termenul-limita de depunere, un PNS care sa reprezinte interesele legitime ale tuturor categoriilor de fermieri din aceasta tara si nu doar ale unui grup restrans de interese", sustin reprezentantii AFF.
Presedintele Asociatiei Forta Fermierilor, Vlad Macovei, afirma ca in prezent nu exista nicio consultare reala cu privire la PNS, ci doar niste intalniri online, "pe repede inainte, in care se citeste catalogul si se face prezenta".
Autor:
Redactia Agroromania
Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.
Idei de afaceri in agricultura
Afaceri cu trufe. Comoara din gradina de aluni
Trufa este una dintre putinele produse agricole a caror cerere este mult mai mare decat oferta. Spre deosebire de alte culturi traditionale (porumb, grau, vitade-vie etc.), cultura trufelor nu implica cheltuieli mari anuale cu investitia. Daca exista terenul, este vorba practic doar despre achizitio... citeste mai mult>>
Cultura de ricin: ce profit iti poate aduce afacerea
Ricinul este o planta tropicala oleaginoasa, originara din India si Africa. In prezent este cultivata la noi in tara in scop ornamental, industrial si medicinal. Uleiul de ricin este unul dintre cele mai folosite uleiuri datorita utilizarilor multiple, un numar de peste 200, dar si datorita calitati... citeste mai mult>>