Publicat in: Stiri
AFIR: Agricultorii care primesc fonduri PNDR pot cere suspendarea contractului
Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR) anunta ca agricultorii care primesc fonduri PNDR pot cere suspendarea contractului.
Beneficiarii a patru submasuri de finantare pentru fermieri pot solicita Agentiei pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR) recunoasterea circumstantei exceptionale a starii de alerta care duce la necesitatea suspendarii contractului de finantare.
 
Beneficiarii sunt fermierii care au aplicat pentru submasurile 6.1 - Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri, 6.2 - Sprijin pentru infiintarea de activitati neagricole in zone rurale, 6.3 - Sprijin pentru dezvoltarea fermelor mici si 19.2 - Sprijin pentru implementarea actiunilor in cadrul strategiei de dezvoltare locala.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Propriul meu plan de afaceri


Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai planuri de afaceri standard Esti o persoana dinamica Profita de Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai 7 modele practice de planuri de afacere cu care obtii mai usor finantari si chiar fonduri europene la mai putin de 100 de lei Stick-ul "Propriul meu plan de...

Oferta Speciala
valabila 48h
Acestia au un termen maxim de implementare a planului de afaceri ce variaza intre 36 si 60 de luni de la data deciziei de acordare a sprijinului, conform regulamentelor europene, in functie de tipurile de investitii, subliniaza AFIR.
 
Directorul general al AFIR, Mihai Moraru, a aratat ca varianta suspendarii contractului este un demers concret in sprijinul beneficiarilor PNDR afectati de pandemie.
 
"Acordarea posibilitatii de suspendare a contractului este un demers concret care vine in sprijinul beneficiarilor PNDR afectati de restrictii impuse de pandemie. Am avut toata sustinerea Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, iar de la Comisia Europeana am primit clarificari care ne-au permis sa oferim aceasta posibilitate beneficiarilor nostri. Completarea ordinului MADR ofera Agentiei instrumentele necesare pentru a analiza circumstantele exceptionale determinate de masurile impuse pe timpul starii de alerta si pentru a aproba suspendarea contractului sau deciziei de finantare, acolo unde este cazul" a precizat directorul general al AFIR.
 
Solicitarea suspendarii contractului de finantare trebuie justificata prin documente si se poate face doar in situatia in care durata de implementare a planului de afaceri propus prin proiect nu poate fi prelungita, se precizeaza in comunicatul AFIR.
 
"Solicitarea beneficiarilor poate fi transmisa on-line sau la sediul Oficiului Judetean pentru Finantarea Investitiilor Rurale si trebuie insotita de documente care justifica cauzele ce conduc la masura suspendarii si prin care se demonstreaza masurile intreprinse de acestia in sensul depunerii tuturor diligentelor pentru desfasurarea activitatii finantate", potrivit AFIR.
 
Documentele justificative mentionate pot fi, dupa caz, decizii oficiale ale autoritatilor privind restrictiile care afecteaza activitatea beneficiarului - de exemplu, interzicerea organizarii sau limitarea desfasurarii activitatii propuse prin planul de afaceri sau a activitatilor interconectate, de care depinde activitatea propusa in planul de afaceri.
Redactia Agroromania
Autor: Redactia Agroromania
Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Articole conexe

Viitor incert pentru fermieri: Ce se intampla cu fondurile europene in 2025
Viitor incert pentru fermieri: Ce se intampla cu fondurile europene in 2025
In ciuda depasirii termenelor anuntate de seful MADR, noutatile legate de liniile de finantare nu...
AFIR: Plati de peste 500 milioane de euro catre fermieri
AFIR: Plati de peste 500 milioane de euro catre fermieri
Aproape jumatate din aceasta suma a fost destinata infiintarii si modernizarii exploatatiilor...
Veste de la Bruxelles: Supliment la fondurile europene
Veste de la Bruxelles: Supliment la fondurile europene
"Vesti bune! Mai multi bani pentru fermieri si nu numai! Aseara tarziu, in Comisia bugetara...
APIA: Fondurile s-au epuizat
APIA: Fondurile s-au epuizat
APIA a inchis sesiunea pentru cererile de finantare pentru interventia IS-V-01...

Ultima ora

Buget MADR: Aviz favorabil in comisiile de specialitate din Parlament
Buget MADR: Aviz favorabil in comisiile de specialitate din Parlament
Proiectul de buget a fost aprobat cu 27 de voturi "pentru" si 16 "impotriva"....
Discutii la Bruxelles: Se stabilesc regulile pentru subventii
Discutii la Bruxelles: Se stabilesc regulile pentru subventii
Ministrul Florin Barbu participa astazi, 27 ianuarie, la prima reuniune a Consiliului AgriFish...
Crescatorii de ovine si bovine, in fata unui nou pericol
Crescatorii de ovine si bovine, in fata unui nou pericol
In ceea ce priveste vanzarea animalelor, in prima partea lucrurile pareau bune, cu preturi...
APIA: Ajutor de peste 39,7 milioane lei pentru crescatorii de animale
APIA: Ajutor de peste 39,7 milioane lei pentru crescatorii de animale
In ceea ce priveste cererile de plata, acestea sunt aferente serviciilor prestate in luna...

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop∧Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
Raport Special Gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025
Adauga mai jos adresa ta de email si vei primi raportul special gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016