Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

AFIR anunta 30 de noi investitii in irigatii

afir-anunta-30-de-noi-investitii-in-irigatii

Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR) anunta 30 de noi investitii in irigatii, iar valoarea totala a acestora este de 30 de milioane de euro.


"AFIR a publicat Raportul de selectie intermediar etapa lunara 1, sesiunea 01/2020 pentru submasura 4.3 "Investitii pentru dezvoltarea, modernizarea sau adaptarea infrastructurii agricole si silvice" componenta infrastructura de irigatii din Programul National de Dezvoltare Rurala 2014 - 2020 (PNDR 2020). Valoarea fondurilor alocate proiectelor selectate pentru finantare in aceasta etapa se ridica la 30 de milioane de euro. In perioada aferenta acestei etape lunare, 1 - 30 iulie 2020, au fost depuse on-line, pe www.afir.info, 95 de proiecte de investitii in infrastructura secundara de irigatii, cu punctajul mai mare sau egal decat pragul de calitate lunar stabilit la 70 de puncte. Dintre acestea, prin acest raport intermediar 30 proiecte au fost selectate pentru finantare, beneficiarii eligibili, respectiv Organizatiile Utilizatorilor de Apa pentru Irigatii (OUAI) , urmand sa primeasca fonduri nerambursabile de aproape 30 de milioane de euro", mentioneaza AFIR intr-un comunicat.
 
Un nou raport pentru selectia restului de proiecte se afla in faza procedurala avansata.
 
Pana in prezent, de la lansarea PNDR 2020, pentru modernizarea si adaptarea infrastructurii de irigatii au fost depuse 632 de cereri de finantare conforme, prin care s-au solicitat peste 624 de milioane de euro. In urma evaluarii si selectiei cererilor de finantare depuse la AFIR, au fost incheiate 462 de contracte in valoare de 398,6 milioane de euro, iar AFIR a platit deja beneficiarilor proiectelor de reabilitare a sistemului de irigatii de peste 222 de milioane de euro.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h
Potrivit AFIR, fondurile europene acordate prin sM 4.3 - irigatii sunt 100% nerambursabile, iar valoarea maxima eligibila a unui proiect este de un milion de euro. Prin proiect, beneficiarul poate realiza cheltuieli eligibile si poate achizitiona echipamente de irigat (in limita a maximum 30% din valoarea eligibila a proiectului, din care s-a scazut valoarea aferenta respectivelor echipamente de irigat).
 
Cheltuielile eligibile pentru sprijinul PNDR sunt modernizarea infrastructurii secundare de irigatii, a cladirilor aferente statiilor de pompare de punere sub presiune si/ sau racordarea la utilitati, sisteme de contorizare a apei, inclusiv constructia sau modernizarea bazinelor de colectare si stocare a apei de irigat.
 
Un exemplu de proiect selectat pentru finantare este cel depus de Organizatia Utilizatorilor de Apa pentru Irigatii Marculesti SPPA (OUAI Marculesti), din judetul Calarasi pentru reabilitarea infrastructurii de irigatii. Suprafata propusa pentru irigare prin proiect este de 2.908 hectare. Din valoarea totala a proiectului de 1,42 milioane de euro, valoarea eligibila si finantata reprezinta un milion de euro.
 
Conform cererii de finantare depuse la AFIR, beneficiarul finantarii PNDR va reabilita statia de punere sub presiune (SPPA) din punct de vedere arhitectural si structural - tencuieli, tamplarie, acoperis etc., va inlocui trei pompe (din sapte existente), va reface instalatiile hidromecanice, va inlocui echipamentele electrice si de automatizare si va monta un debitmetru.
 
De asemenea, beneficiarul va reabilita caminul de vane din zona statiei de punere sub presiune si din zona lizierei (capace acces, vane), va reface capacele de acces in caminul de ramificatie, va monta hidranti. Tot prin proiect, beneficiarul a propus achizitionarea unui pivot remorcabil (echipament pentru irigat) cu lungimea de 400 metri.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016