Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Agent Green susţine că a descoperit culturi ilegale de soia modificată genetic în judeţul Călăraşi (video)


Agent Green a anunţat astăzi că a descoperit în judeţul Călăraşi, pe raza comunei Chirnogi, o cultură masivă de soia convenţională contaminată cu soia modificată genetic Roundup Ready produsă şi brevetată de corporaţia Monsanto, informează NewsIn.

"În vara ce tocmai se termină am realizat un tur de testare pentru depistarea de culturi ilegale şi cazuri de contaminare cu OMG (organisme modificate genetic n.r.). Acest nou caz de contaminare cu soia modificată genetic ne îngrijorează, deoarece apare la trei ani după interzicere, când credeam că a fost eradicată. Dacă nu se iau măsuri imediate de distrugere a culturii, boabele produse de o singură plantă de soia modificată genetic vor putea fi însămânţate la anul, iar contaminarea va fi masivă", a spus preşedintele Agent Green, Gabriel Păun.

Cultivarea de soia modificată genetic (MG) nu este autorizată în Uniunea Europeană unde se aplică toleranţă 0 în astfel de cazuri. Rezultatele de laborator confirmă că 0,28% din cultura de soia este modificată genetic. Coordonatele GPS ale culturii contaminate sunt: latitudine N 44° 05’ 13,59” şi longitudine E 26° 31’ 04,09”. În România s-a cultivat soia MG până în anul 2006. Începând cu anul 2007 această cultură a fost interzisă, se mai arată în comunicat.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultivarea plantei cu 5 arome


Probabil acum auzi pentru prima oara de Schisandra Trebuie sa stii insa ca in Orient aceasta planta asemanatoare cu vita-de-vie cu fructe mici si rosii care cresc in ciorchine este la fel de celebra ca ginsengul gratie efectelor ei iesite din comun in combaterea unei game foarte largi de afectiuni – de la astm si tuberculoza pana la...

Oferta Speciala
valabila 48h

Potrivit Agent Green, este al 19-lea caz documentat de cultivare ilegală sau contaminare cu OMG din România în ultimii patru ani în care au fost implicate plante precum soia, porumb, cartof şi prun. Astfel de cazuri apar nu doar la plantele al căror polen este purtat de vânt şi de insecte la culturile învecinate, ci şi la plante autogame, cum este soia.

În acest caz contaminarea poate apărea pe întreg lanţul de producţie al seminţelor şi alimentelor: depozitare, însămânţare, recoltare şi procesare. În prezent, Ministerul Agriculturii modifică cadrul legal pentru a asigura coexistenţa culturilor de OMG cu cele convenţionale şi ecologice.

"Este deja evident că plantele modificate genetic nu pot fi ţinute sub control şi că ele pun în pericol soiurile româneşti. Coexistenţa plantelor modificate genetic cu agricultura ecologică şi cu cea convenţională este imposibilă. Cu toate acestea Ministerul Agriculturii insistă să pună pe hârtie legislaţie nouă în acest sens. Putem descoperi oricând cazuri de contaminare, deci în practică coexistenţa este un mit şi putem demonstra asta la nesfârşit pentru a face ministerul de râs", a mai spus Păun.

Agent Green cere Gărzii Naţionale de Mediu să distrugă cultura contaminată cu soia modificată genetic din Chirnogi, iar Ministerului Agriculturii să renunţe la legislaţia pentru coexistenţa plantelor modificate genetic cu alte forme de agricultură şi să elimine plantele MG din catalogul naţional al soiurilor.


Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016