Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Agra Asigurari a acordat despagubiri de 65 milioane de lei

agra-asigurari-a-acordat-despagubiri-de-65-milioane-de-lei

Agra Asigurari a acordat despagubiri in valoare de 65 de milioane de lei, in luna iunie 2024, fermierilor ale caror culturi au fost afectate de fenomene meteorologice extreme.


In sezonul agricol 2023-2024, din portofoliul care cuprinde 1.508 milioane de hectare asigurate, cu aproximativ 6.000 de polite active, au fost raportate avizari de dauna la peste 50% dintre acestea.
 
De asemenea, analiza companiei arata ca judetul Constanta a fost unul dintre cele mai afectate de fenomele meteorologice extreme, cu aproape 600 de avizari, dintre care mai mult de jumatate au fost cauzate de seceta pedologica si inghet. 
 
Judetul Olt a fost extrem de afectat, cu peste 320 de avizari, urmat de Dolj, cu 310 avizari de dauna.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h
In luna iunie 2024, au fost inregistrate mai mult de 1.200 de avizari de dauna in portofoliul asiguratorului, la o valoare totala a despagubirilor de 65 de milioane de lei achitate catre fermierii afectati.
 
Cea mai mare despagubire a fost de 5.476.128 lei si a fost acordata unui fermier din judetul Dambovita. Acesta s-a confruntat cu multiple riscuri, inclusiv seceta, furtuna, grindina si incendiu.
 
Ultimul pe lista este un dosar de dauna deschis in judetul Calarasi, unde grindina din iunie a cauzat daune severe asupra culturilor de toamna si primavara. Despagubirea totala a fost de 2.800.168 lei.
 
"Cele mai frecvente riscuri avizate in acest sezon au fost grindina, furtunile si ploile torentiale, fiecare generand peste 1.000 de notificari de dauna. Aceste fenomene au avut un impact devastator asupra culturilor, subliniind cat de mult perturba incalzirea globala activitatile agricole. Nu mai putem vorbi de sezonalitatea fenomenelor meteorologice sau de un calendar agricol stabil valabil pentru intreaga tara. 
 
Eficienta in gestionarea riscurilor trebuie sa devina o prioritate pentru fiecare fermier. Asigurarile agricole ofera o plasa de siguranta, permitand continuarea afacerilor in fata impredictibilitatii climatice", a declarat, intr-un comunicat de presa, Horia-Adrian Lupu, director general al Agra Asigurari.
 
In ceea ce priveste Agro Asigurari, acesta este singurul asigurator specializat pe domeniul agricol din tara noastra. De asemenea, ofera solutii complete pentru prevenirea si gestionarea riscurilor climatice, punand la dispozitia fermierilor produse adaptate nevoilor lor.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016