Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Agricultorii cer fonduri UE pentru utilaje şi echipamente
Cele mai multe proiecte au fost depuse pe măsura 121 (modernizarea exploataţiilor agricole), iar cele mai multe au fost aici pentru achiziţia de echipamente şi utilaje agricole, ceea ce este justificat pentru că nu poţi fi competitiv atât timp cât nu ai cele mai bune şi moderne tehnologii, care să contribuie la creşterea productivităţii, a declarat ieri secretarul de stat în MADR, Cornelia Mihai.
Până în prezent au fost depuse 3.204 de proiecte, în valoare de 2,34 mld. euro. Totodată, au fost selectate 1.129 de proiecte pentru finanţare, în urma sesiunilor din martie, aprilie şi mai, în valoare de 634,2 mil. euro. Dintre acestea, au fost semnate contracte pentru 698 de proiecte, în valoare de 359,21 mil. euro.
Legat de finanţarea proiectelor, în contextul actual al crizei financiare, Mihai a arătat că "ne interesează să există o politică de creditare orientată spre investiţii". Agricultorii vor putea contracta credite în valoare totală de 760 mil. lei prin programul "Fermierul" de la şase bănci selectate de Ministerul Agriculturii în urma unei licitaţii. Cele şase instituţii de credit sunt CEC Bank, BCR, Banca Comercială Carpatica, Raiffeisen Bank, BRD şi Bancpost. Din suma totală, cea mai mare parte, respectiv 630 mil. lei, reprezintă fonduri din care vor fi acordate credite pentru proiectele eligibile în cadrul PNDR.
Potrivit lui Mihai, băncile au solicitat o majorare a plafonului per beneficiar, însă MADR consideră că acest lucru ar face ca un număr mai mic de beneficiari să beneficieze de credite, iar fondurile alocate acestui program s-ar termina mai repede.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural
Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Citeste mai mult in Curierul National
Autor:
Dragos Serban
Newsletter gratuit
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News