Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Agricultorii vor primi 68 mil. lei pentru producţiile de soia, orez şi sfeclă de zahăr valorificate

Agricultorii vor primi 68.075.000 lei pentru producţiile interne de soia, orez şi sfeclă de zahăr valorificate pe piaţă, cererile putând fi depuse până la 31 decembrie 2009 se arată într-un proiect de act normativ publicat pe site-ul Ministerului Agriculturii, Pădurilor şi Dezvoltării Rurale.


Astfel, producătorii agricoli vor primi câte 300 lei/tonă pentru soia convenţională, 30 lei/tonă pentru sfecla de zahăr şi 500 lei/tonă pentru orez, pentru o producţie medie de trei tone pe hectar.

"Este vorba de ajutoarele de stat negociate cu Uniunea Europeană pe care România le poate acorda în perioada 2007-2009. Suma de 38.075.000 lei este pentru sprijinul destinat producţiei valorificare pe piaţă de sfeclă de zahăr şi orez, iar 30.000.000 lei pentru producţia de soia", a declarat pentru NewsIn directorul în cadrul Direcţiei politici de piaţă în culturi de câmp din Ministerului Agriculturii, Pădurilor şi Dezvoltării Rurale (MAPDR), Elena Tatomir.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

Potrivit actului normativ, pentru a beneficia de sprijin direct al statului pe produs, producătorii agricoli trebuie să formuleze o cerere-tip, în care se specifică codul CAEN principal şi codul CAEN secundar, aferent activităţii pentru care se solicită sprijin, adresată direcţiilor pentru agricultură şi dezvoltare rurală judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, până la data de 31 decembrie 2009.

De asemenea, aceştia trebuie să depună copii de pe actele doveditoare ale încasării contravalorii mărfii livrate, după valorificarea producţiei până la data de 5 martie 2010 inclusiv.

În actul normativ se mai arată că la calcularea sprijinului direct pe produs, se iau în calcul cheltuielile efectuate pe unitatea de suprafaţă şi tona de produs, producţia marfă obţinută în anii precedenţi şi preţul mediu estimativ de valorificare pe piaţă.

"În plan economic, măsura are ca principal efect creşterea producţiei şi reducerea costului de producţie care la nivelul economiei naţionale se concretizează în creşterea ofertei de produse, iar efectul ei este scăderea preţului de vânzare şi creşterea consumului", se arată în proiectul MAPDR.

Potrivit Ministerului Agriculturii, impactul social al acestor ajutoare de stat va consta în îmbunătăţirea condiţiilor de producţie în exploataţiile agricole, creşterea veniturilor producătorilor din sectorul vegetal, dezvoltarea unor servicii eficiente pentru preluarea, prelucrarea şi desfacerea producţiei vegetale cu o calitate controlată, la nivelul standardelor europene.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016