Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Agricultura din Romania, dependenta in curand de muncitori din Asia

agricultura-din-romania-dependenta-in-curand-de-muncitori-din-asia

A gasi forta de munca pentru lucratul campului ramane o problema, iar acest lucru presupune dependenta de muncitori din Asia.


In general, este mult mai usor sa gasesti personal calificat pentru job-uri care ofera contracte de munca pe perioada nedeterminata. Si asta, pentru ca multe persoane prefera sa conteze pe un venit constant, chiar daca nu foarte mare. Oamenii cauta sa beneficieze cel putin de asigurari medicale si sociale si sa aiba siguranta zilei de maine.
 
Pentru job-urile de tip part-time sau temporare, este, insa, ceva mai dificil sa gasesti persoane interesate. Acestea pot fi tentante pentru cei care functioneaza, in general, in sistem de freelancing sau pentru cei care prefera sa lucreze doar intr-o perioada a anului, care sa le asigure traiul si in lunile de pauza.
 
Daca de cateva zeci de ani ne-am obisnuit sa auzim despre fenomenul de migratie a fortei de munca din Romania catre alte tari, in ultima perioada a aparut si fenomenul invers. Multi antreprenori, mai ales din domeniul agricol, s-au orientat catre atragerea de angajati din alte tari asiatice.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h
Acest tip de angajati – cei mai multi necalificati – a reusit sa acopere, astfel, lipsa de personal din Romania. Numarul de romani interesati de astfel de munci este tot mai mic, iar lucratorii din tara noastra prefera inca sa incheie contracte in alte tari, care ofera salarii bune pentru culegatori in agricultura, soferi de tir, menajere, ingrijitoare etc.
 
Motivul principal este cel financiar, similar cu acela al muncitorilor straini care vin sa munceasca in tara noastra: in tarile vestice, nivelul de trai si cel al salarizarii sunt mai mari decat in tara de origine.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016