Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Agricultura romaneasca, din ce in ce mai profitabila

agricultura-romaneasca-din-ce-in-ce-mai-profitabila

Afacerile din agricultura romaneasca se bucura de o perioada foarte profitabila, avand in vedere ca pentru anul 2018 au trecut de pragul de 43 de miliarde de lei, iar in 2019 se preconizeaza un salt de peste 500 de milioane de lei fata de valoarea obtinuta anul trecut.


Companiile locale din sectorul agricol raporteaza ca se pregatesc de cresteri substantiale pentru anul 2019. Estimarile KeysFin confirma asteptarile acestora si arata ca este un trend crescator pe care il urmeaza mediul de business agricol. 
 
Conform analizei de specialitate, in 2018, afacerile companiilor locale din domeniul agriculturii au atins valoarea de 43 de miliarde de lei, in crestere cu 14,7% comparativ cu rezultatele din 2014.
 
In acest context, topul anului trecut al celor mai mari companii cu profil agricol este condus de Regia Nationala a Padurilor - Romsilva, cu o cifra de afaceri de 2,3 miliarde lei, echivalentul a 5,3% din total, urmata de Smithfield Romania SRL (868 milioane lei), Promat Comimpex SRL (715 milioane lei), Agro-Chirnogi SA (698 milioane lei) si Transavia SA (597 milioane lei).
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Lavanda cultura care iti aduce minimum 8 000 de euro profit


Cea mai profitabila cultura pe terenuri mici LAVANDA Planta este nepretentioasa se vinde excelent atat in Romania cat si la export si iti aduce un profit de peste 8 000 de euro ha Cele 7 mari avantaje ale cultivarii lavandei   1 Lavanda este o planta perfecta pentru solurile din Romania; 2 Nu este pretentioasa – suporta foarte...

Oferta Speciala
valabila 48h
Cei mai importanti 10 jucatori din agricultura au realizat, in 2018, afaceri insumate de 6,8 miliarde de lei, concentrand 16% din totalul cifrei de afaceri din acest sector.
 
Din afacerile generate in sectorul agricol, productia vegetala din Romania a crescut, in ultimii cinci ani, cu 26%, ajungand, anul trecut, la 13,9 miliarde de euro, clasandu-se astfel pe locul 6 in Uniunea Europeana (UE), cu aproape 6% din total.
 
Datele Institutului National de Statistica (INS), citate de catre analistii KeysFin, releva faptul ca Romania ocupa, in 2018, primul loc la porumb in randul statelor membre ale UE atat in ceea ce priveste suprafata cultivata, cat si la productia realizata, de 18,7 milioane de tone.
 
Tot in cursul anului trecut, Romania a avut cea mai mare productie de floarea soarelui din UE, de 3 milioane de tone, fiind urmata in clasament de tari precum Bulgaria, Ungaria, Franta si Spania. De asemenea, Romania a inregistrat 7,3% din totalul productiei de grau la nivelul Uniunii, adica 10,1 milioane de tone, lucru care a plasat tara noastra pe pozitia a 4-a, dupa Franta, Germania si Marea Britanie.
 
In ceea ce priveste productia de soia boabe, Romania ocupa pozitia a doua atat din punctul de vedere al suprafetei cultivate, cat si din cel al productiei, realizand peste 16% din totalul Uniunii Europene.
 
"In ciuda provocarilor care tin de conditiile meteorologice impredictibile sau de accesul dificil la finantare, din cele peste 23.500 de companii care activeaza in sectorul agricol, aproximativ 13.600 (58%) au inregistrat profit, 7.200 (30,5%) au fost in pierdere, restul inregistrand un rezultat nul in 2018. Desi profitul net insumat al sectorului a fost de 4,9 miliarde lei, cu 61% mai mare decat in 2014, acesta a scazut in comparatie cu anul precedent, fiind cu 14% sub nivelul din 2017. In plus, agricultura devine un sector din ce in ce mai stabil, lucru demonstrat prin scaderea numarului insolventelor cu 18% fata de 2017 si cu 46% fata de 2014", se mentioneaza in analiza KeysFin.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 4.88 din 4 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016