Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Agricultura Romaniei - cauzele falimentarii


Recensamantul General Agricol din 2002 a evidentiat ca 76,7% din exploatatiile agricole individuale produc numai pentru consumul propriu, 21,2% produc in principal pentru consumul propriu avand si un surplus pe care il supun vanzarii, iar 2,1% produc in principal pentru vanzare. Cu aceste date inseamna ca sectorul de agrobusiness din Romania este infim dezvoltat, se arata intr-o analiza prezentata pe pagina facebook a PPDR (Partidul pentru Dezvoltarea Romaniei).
Cauzele degenerarii agriculturii:

* Faramitarea loturilor de teren agricol in parcele extrem de mici - fiascoul improprietaririi si desfiintarea C.A.P-urilor . Din punct de vedere juridic C.P.U-urile nu au modificat titlurile de proprietate asupra terenurilor agricole ale proprietarilor de drept iar regimul de reimproprietarire din 1990-1991 aprobat prin Legea 18/1990 a fost facut superficial
* Distrugerea sistemelor de irigare
* Despadurirea- defrisarea masiva care a condus la inundatii, degradarea solului, alunecari de teren, inmultirea daunatorilor, seceta.
* Falimentarea producatorilor interni prin importuri subventionate

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

* Falsa privatizare a societatilor cu profil agricol, care a avut un unic scop- falimentarea si desfiintarea lor
* Costul ridicat al motorinei si pretul scazut al cerealelor din cultura indigena pe piata romaneasca.
* Proasta negociere a aderarii la Uniunea Europeana, punctele negocierii care au fost incluse in Capitolul VII- Agricultura - aceste negocieri au fost purtate de guvernantii romani fara a se consulta cu patronatele si sindicatele din agricultura, asa cum s-a procedat in toate tarile care au aderat la U.E.
* Acum cativa ani un agricultor roman primea subventie 80 euro/ha, un fermier francez 400 euro/ha iar unul din Ungaria 200 euro/ha.
* Lipsa unui sistem de colectare si valorificare a surplusurilor provenite de la producatorii individuali . Lipsa mijloacelor de colectare, transport si vanzare. http://keypeople.dailybusiness.ro/forum/companii/piete-de-desfacere-pentru-produsele-agricole-si-alimentare-romanesti-694 * Romania a aderat la U.E. Cu cea mai mare populatie agricola si cu cei mai saraci agricultori
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton