
Astfel, conform Direcţiai Agricole Sălaj, în cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR), prin Măsura 112 intitulată "Instalarea tinerilor fermieri", persoanele cu vârsta până în 40 de ani, care doresc să se apuce de agricultură, pot obţine o primă cuprinsă între 10.000 şi 25.000 de euro.
Banii pot fi obţinuţi şi de către cei care, prin forţe proprii, au deja o mică afacere în domeniul agricol, cu condiţia să fi pornit afacerea de maximum un an.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Cei interesaţi să devină mici fermieri pot obţine consultanţă pentru întocmirea dosarelor de cerere, gratuit, la Oficiul Judeţean de Consultanţă Agricolă (OJCA) Sălaj.
Prima poate fi încasată de persoane până în 40 de ani, indiferent dacă au domiciliul în mediul rural sau urban, cu condiţia să înfiinţeze pentru prima dată o exploataţie agricolă.
Solicitantul trebuie să aibă un curs de specializare în agricultură, ori să-şi ia angajamentul că îl va face şi să prezinte un plan de afaceri.
De asemenea, pentru a obţine prima, tânărul fermier trebuie să aibă o exploataţie cuprinsă între 6 şi 40 de unităţi de dezvoltare economică (UDE).
De exemplu, unui hectar de teren cultivat cu grâu îi corespund 0.28 UDE, ceea ce înseamnă că pentru a putea încasa prima minimă, de 10.000 de euro, fermierul trebuie să cultive în jur de 20 hectare de teren cu grâu.
Dacă tânărul alege să-şi facă o fermă de vaci, el trebuie să crească minimum 25 de bovine, un cultivator de legume poate lua prima dacă va cultiva în jur de trei hectare de teren, în timp ce un crescător de porcine trebuie să aibă minimum 45 de capete pentru a lua prima minimă.
Într-o exploataţie agricolă în care se cultivă mai multe culturi şi se cresc animale din diferite specii, baremul necesar este mai mic. Pentru a nu fi nevoiţi să restituie banii, beneficiarii trebuie să-şi continue activitatea agricolă pe o perioadă de minimum trei ani.
Autor: AgroRomania.ro
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News