Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Agricultura va rămâne printre puţinele domenii care pot oferi o şansă tinerilor în căutarea unei slujbe


În plină criză economică şi disponibilizări de personal de la tot mai mulţi agenţi economici, agricultura va rămâne printre puţinele domenii care pot oferi o şansă tinerilor în căutarea unei slujbe, informeaza Amos News. Nu este vorba de practicarea unor munci sezoniere în agricultură, ci de posibilitatea de a deschide o mică afacere, o mică fermă în mediul rural.

Astfel, conform Direcţiai Agricole Sălaj, în cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR), prin Măsura 112 intitulată "Instalarea tinerilor fermieri", persoanele cu vârsta până în 40 de ani, care doresc să se apuce de agricultură, pot obţine o primă cuprinsă între 10.000 şi 25.000 de euro.

Banii pot fi obţinuţi şi de către cei care, prin forţe proprii, au deja o mică afacere în domeniul agricol, cu condiţia să fi pornit afacerea de maximum un an.

Cei interesaţi să devină mici fermieri pot obţine consultanţă pentru întocmirea dosarelor de cerere, gratuit, la Oficiul Judeţean de Consultanţă Agricolă (OJCA) Sălaj.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h

Prima poate fi încasată de persoane până în 40 de ani, indiferent dacă au domiciliul în mediul rural sau urban, cu condiţia să înfiinţeze pentru prima dată o exploataţie agricolă.

Solicitantul trebuie să aibă un curs de specializare în agricultură, ori să-şi ia angajamentul că îl va face şi să prezinte un plan de afaceri.

De asemenea, pentru a obţine prima, tânărul fermier trebuie să aibă o exploataţie cuprinsă între 6 şi 40 de unităţi de dezvoltare economică (UDE).

De exemplu, unui hectar de teren cultivat cu grâu îi corespund 0.28 UDE, ceea ce înseamnă că pentru a putea încasa prima minimă, de 10.000 de euro, fermierul trebuie să cultive în jur de 20 hectare de teren cu grâu.

Dacă tânărul alege să-şi facă o fermă de vaci, el trebuie să crească minimum 25 de bovine, un cultivator de legume poate lua prima dacă va cultiva în jur de trei hectare de teren, în timp ce un crescător de porcine trebuie să aibă minimum 45 de capete pentru a lua prima minimă.

Într-o exploataţie agricolă în care se cultivă mai multe culturi şi se cresc animale din diferite specii, baremul necesar este mai mic. Pentru a nu fi nevoiţi să restituie banii, beneficiarii trebuie să-şi continue activitatea agricolă pe o perioadă de minimum trei ani.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016