Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Restrictii MADR pentru tinerii fermieri. Ce se intampla cu finantarea de 70.000 de euro/ferma?

restrictii-madr-pentru-tinerii-fermieri-ce-se-intampla-cu-finantarea-de-70000-de-euroferma

Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale a publicat Ghidul solicitantului pentru tinerii fermieri care vor sa acceseze fonduri europene prin interventia DR 30. Ghidul contine toate informatiile pe care trebuie sa le stie fermierii pentru a realiza un proiect de succes.


Totusi, ghidul vine si cu anumite restrictii in ceea ce priveste accesul la finantare.
 
Una dintre acestea este reprezentata de termenul de 24 de luni de la data instalarii. Conditia a fost modificata fata de sesunile anterioare, acum fiind excluse de la finantare si persoanele fizice care au detinut o exploatatie agricola pentru mai mult de 24 de luni.
 
"Marea problema a accesarii liniei de finantare pentru instalarea tinerilor fermieri este aceea ca, pentru tinerii care sunt instalati de mai mult de 24 de luni, avem un element de noutate. In PNDR 2014-2020, tanarul fermier care avea mai mult de 24 de luni ca persoana fizica, nu ca persoana juridica, avea posibilitatea sa isi deschida o entitate juridica si putea sa acceseze aceasta linie de finantare.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultivarea plantei cu 5 arome


Probabil acum auzi pentru prima oara de Schisandra Trebuie sa stii insa ca in Orient aceasta planta asemanatoare cu vita-de-vie cu fructe mici si rosii care cresc in ciorchine este la fel de celebra ca ginsengul gratie efectelor ei iesite din comun in combaterea unei game foarte largi de afectiuni – de la astm si tuberculoza pana la...

Oferta Speciala
valabila 48h
Acum, acesti tineri care au incercat sa acceseze in perioada de tranzitie si nu au prins finantare, au pierdut aceasta sansa pentru ca au mai mult de 24 de luni, iar tinerii persoane fizice, care au preluat exploatatia de la parinti in urma cu mai mult de 2 ani de zile, momentan sunt restrictionati la aceasta linie de finantare. Aceasta restrictie este impusa de catre statul membru, in cazul nostru de Romania. In definitiile din Regulamentul European si din PNS, nu avem aceasta restrictie, deci este o gandire a Autoritatii de Management din Romania", a precizat Ion Paunel, consultant fonduri europene, pentru AgroTV.
 
Ghidul solicitantului prezinta si o exceptie pentru tinerii fermieri care au detinut exploatatii agricole si care se incadreaza sub un anumit prag.
 
In ceea ce priveste solicitantii, acestia sunt eligibili daca au detinut cu mai mult de 24 de luni inaintea depunerii cererii de finantare, terenuri si/sau animale inregistrate in APIA/ANSVSA/ANZ/Registrul Agricol destinate consumului propriu. La aceasta mentiune se adauga si conditia ca acestea sa nu fi beneficiat de vreun sprijin din fonduri europene FEGA si/sau FEADR pentru activitatea agricola, precum din PNDR 2014-2020 sau perioada de tranzitie 2021-2022.
 
"In contextul prezentei prevederi, consumul propriu este definit ca reprezentand, in cazul animalelor, pana la echivalentul unei Unitati Vita Mare (1 UVM), iar in cazul terenurilor agricole si a albinelor, pana la echivalentul a 1.232,70 S.O. (conform SOC 2017), fara a depasi insumat pragul minim de eligibilitate de pana la 2.300 S.O.", se arata in ghidul solicitantului.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016