Finantare de 150 de milioane de euro. Peste 800 de proiecte au fost depuse
Publicat la data de 14 Feb. 2024 in:
Stiri Depunerea cererilor pentru schema de energie se incheie maine, 15 februarie 2024, ora 23.59. Expertii din domenii spun ca peste 800 de proiecte au fost deja depuse pentru aceasta finantare.
In ceea ce priveste bugetul de 150 de milioane de euro, acesta a fost consumat in proportie de peste 80%.
In plus, firmele de consultanta care se ocupa de scrierea si depunerea proiectelor spun ca fermierii care vor sa aplice mai au inca timp, dosarul fiind relativ usor de realizat si se poate intocmi in cateva ore.
"Inainte de a intra in emisiune, aveam undeva la 820 de proiecte. Dupa estimarile noastre, credem ca bugetul ajunge pentru un pic peste 1.000 de proiecte. Credem ca s-a consumat deja peste 80% din buget, deci ar mai fi si bani, ar mai fi si un pic de timp. Noi am incercat ca pentru ultimele 2-3 zile sa fim liberi, pentru ca pe orice program se trezesc oamenii in ultimele zile ca vor sa depuna, asa ca sa putem sa-i ajutam cu depunerea proiectului.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Propriul meu plan de afaceri
Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai planuri de afaceri standard Esti o persoana dinamica Profita de Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai 7 modele practice de planuri de afacere cu care obtii mai usor finantari si chiar fonduri europene la mai putin de 100 de lei Stick-ul "Propriul meu plan de...
Oferta Speciala
valabila 48h
In mare, avem nevoie de cartea funciara, avem nevoie de cod CAEN autorizat din grupa codurilor CAEN 01, 10 sau 11, certificatul constatator extins, actul constitutiv, buletinul reprezentantului legal si dreptul de folosinta asupra terenului – ca este contract de inchiriere, de comodat, de superficie, chiar si sub semnatura privata. Ca atare, vorbim de 4-5 documente, estimarile de consum si cam asta este", a precizat consultantul Nelutu Dogaru, pentru AgroTV.
Finantarea este 100% nerambursabila, iar potentialii beneficiari au posibilitatea de a depune mai multe proiecte, daca investitiile vizeaza locuri de consum diferite, cu incadrarea in limita sumei de 20.000.000 euro/beneficiar.
In cazul energiei eoliene, finantarea este de maximum 1.400.000 de euro/MW pentru capacitati instalate mai mici sau egale de 1MW si de maximum 700.000 euro/MW capacitati instalate mai mari de 1MW.
In cazul energiei solare, valoarea sprijinului este de pana la 1.000.000 euro/MW pentru capacitati instalate mai mici sau egale de 1MW si de pana la 500.000 euro/MW pentru capacitati instalate mai mari de 1MW.
Autor:
Redactia Agroromania
Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.