MADR: Sesiunea de depunere a solicitarilor de finantare pentru producerea de energie se prelungeste
Publicat la data de 13 Dec. 2023 in:
Stiri Sesiunea de depunere a solicitarilor de finantare pentru producerea de energie destinata autoconsumului in cadrul sectorului agricol si al industriei alimentare se prelungeste cu 45 de zile, pana la 31 ianuarie 2024, potrivit anuntului facut de Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale.
Apelul de primire pe Schema de ajutor privind sprijinirea investitiilor in noi capacitati de producere a energiei electrice din surse regenerabile pentru autoconsumul intreprinderilor din cadrul sectorului agricol si industriei alimentare a fost deschis in data de 20 octombrie 2023, ora 08.00. Termenul limita initial a fost 15 decembrie 2023.
In acest sens, MADR mentioneaza ca pentru schema de energie se aplica anunt concurential. Astfel, depunerea propunerilor de proiecte are la baza producerea de ofertare concurentiala si vor fi depuse si evaluate conform procedurii competitive pe baza punctajului obtinut dupa incheierea sesiunii de depunere.
In ceea ce priveste finantarea pentru Schema de energie, aceasta este asigurata din Fondul pentru modernizare, gestionat de Ministerul Energiei, administratorul schemei de ajutor de stat fiind MADR, prin AFIR.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
Oferta Speciala
valabila 48h
Alocarea stabilita pentru sesiunea in curs este de 150 de milioane de euro, impartita in functie de capacitatile instalate la nivelul intreprinderii. In acest fel, sunt alocati:
- 100 de milioane de euro pentru capacitati instalate mai mici de 1 Megawatt (MW), din care 10 milioane de euro pentru energie eoliana si 90 de milioane de euro pentru energie solara
- 50 de miloane de euro pentru capacitati instalate mai mari de 1MW, din care pentru energie eoliana alocarea este de 10 milioane de euro, iar pentru energie solara de 40 milioane de euro
Valoarea ajutorului de stat este 100% nerambursabila, iar potentialii beneficiari pot depune mai multe proiecte, doar daca investitiile vizeaza locuri de consum diferite, cu incadrarea in limita sumei de 20.000.000 euro/beneficiar.
In cazul energei eoliene, finantarea este de maximum 1.400.000 euro/MW pentru capacitati instalate mai mici sau egale de 1MW si de maximum 700.000 euro/MW capacitati instalate mai mari de 1MW.
Pentru energia solara, valoarea sprijinului este de pana la 1.000.000 euro/MW pentru capacitati instalate mai mici sau egale de 1MW si de pana la 500.000 euro/MW pentru capacitati instalate mai mari de 1MW.
Beneficiarii eligibili pentru aceasta schema pot fi:
- intreprinderile din sectorul agricol
- intreprinderile din sectorul industriei alimentare, legal constituite si inregistrate la Oficiul National al Registrului Comertului (ONRC)
- Organizatii/ federatii de organizatii din domeniul imbunatatirilor funciare (OUAI/ FOUAI), constituite conform legii
Autor:
Redactia Agroromania
Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.