Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Agrostar: Una dintre priorităţile Comisiei prezidenţiale e prelungirea ajutoarelor de stat după 2009
Una dintre priorităţile Comisiei prezidenţiale pentru elaborarea unei strategii pentru agricultură şi industria alimentară va fi prelungirea acordării ajutoarelor de stat după anul 2009, a declarat, luni, preşedintele Federaţiei Agrostar Niculae Ştefan.
Potrivit acestuia, la iniţiativa Preşedinţiei, a fost înfiinţată Comisia ce va stabili o strategie pe termen scurt, mediu şi lung pentru cele două sectoare.
Preşedintele Agrostar a mai declarat că organizaţia pe care o reprezintă protestează faţă de atitudinea PSD, care nu ar fi permis ministrului agriculturii Ilie Sârbu să participe la întâlnirea de la Cotroceni. "Protestăm faţă de atitudinea PSD care, din informaţiile pe care le deţinem, i-a interzis ministrului de resort Ilie Sârbu să participe la această întilnire, care nu a fost una politică, ci una unde s-au discutat problemele agriculturii şi soluţii pentru depăşirea situaţiei dificile pe care o traversează acest sector", a declarat Niculae Ştefan.
El a adăugat că va fi o strategie pe termen scurt, mediu şi lung. "Ne vom ocupa rapid de priorităţile actuale din agricultură şi în special de anul 2010. Acest an va fi o prioritate pentru Comisie, având în vedere că va trebui să vedem, corelat cu Politica Agricolă Comună, ceforme de sprijin finaniciar avem, ce forme expiră, şi ce va trebui să notificăm urgent pentru prelungirea lor până în 2015", a declarat preşedintele Agrostar, la finanalul întâlnirii.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural
Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Întrebat dacă sunt şanse ca formelede sprijin să fie prelungite, acesta a declarat că personal consideră că va fi foarte greu, însă speră la implicarea mediului politic din România pentru găsirea unor soluţii de prelungire. Ştefan a mai adăugat că relaţia Comisiei prezidenţiale pentru elaborarea unei strategii pentru agricultură şi industria alimentară cu Ministerul Agriculturii, Pădurilor şi Dezvoltării Rurale să fie una de normalitate, adăugând că aceasta nu se va subordona Ministerului Agriculturii. În plus, el a menţionat că speră că şi reprezentanţii ministerului se vor implica în realizarea obiectivelor Comisiei.
Preşedintele României, Traian Băsescu, a semnat luni, Decizia de înfiinţare a Comisiei prezidenţiale pentru politici publice de dezvoltare a agriculturii în România, condusă de Dacian Cioloş, fost ministru al agriculturii.
Prima întrunire a Comisiei a avut loc, luni, începând cu ora 17:00, la Palatul Cotroceni în prezenţa preşedintelui României şi a durat aproximativ trei ore.
Comisia are ca obiectiv elaborarea unor documente pentru orientarea strategiei şi politicilor publice pentru dezvoltarea agriculturii pe termen lung (la orizontul anilor 2020-2025), planurilor de acţiune pe temen mediu (până în anul 2014) şi pe termen scurt (care să fie aplicate în anul 2010) precum şi poziţiei României privind viitorul Politicii Agricole Comune.
Activitatea acestei Comisii se va încheia cel mai târziu la data de 30 iunie 2010. Finanţarea activităţilor necesare organizării şi funcţionării Comisiei se asigură din fonduri publice aprobate prin bugetul de stat al Administraţiei Prezidenţiale,precizează Preşedinţia.
Comisia va funcţiona pe lângă Departamentul de Politici Economice şi Sociale din cadrul Administraţiei Prezidenţiale şi este formată din reprezentanţi ai patronatelor, ai sindicatelor, ai mediului academic, universitar şi de consultanţă din sectorul agricol şi agroalimentar.
Comisia este alcătuită din următorii membrii: Dacian Cioloş, preşedintele Comisiei, Cristian Hera, preşedintele Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice, membru al Academiei Române, Ioan Păun Otiman, secretar general al Academiei Române, director al Institutului de Economie Agrară, profesor Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară Timişoara (USAMV), Alexandru Bogdan, membru corespondent al Academiei Române, directorul Centrului de Biodiversitate Agrară al Academiei Române, Valeriu Cotea, profesor universitar USAMV Iaşi, Maria Vincze, profesor la Universitatea Babeş-Boyai Cluj Napoca, Gheorghe Glăman, profesor la Universitatea Bioterra Bucureşti, preşedintele Societăţii Române de Horticultură, Ion Nicolaescu, profesor universitar USAMV Bucureşti, Aurel Lup, profesor la Universitatea Ovidius, Constanţa, Ilie Van, profesor universitar, decanul Facultăţii de Zootehnie USAMV Bucureşti, preşedintele Uniunii Crescătorilor de păsări din România, Radu Răducu, directorul Institutului de Cercetări Ovine şi Caprine Palas, Constanţa, Felix Arion, conferenţiar universitar, USAMV Cluj Napoca, Veronica Toncea, preşedintele Fondului de Garantare a Creditului Rural, Viorel Matei, preşedinte al Federaţiei Naţionale a Producătorilor Agricoli din România, Adrian Rădulescu, preşedinte al Ligii Asociaţiilor Producătorilor Agricoli din România, Ştefan Nicolae, preşedinte al Federaţiei Agrostar, Csaba Sebestyen, preşedinte al Asociaţiei Agricultorilor Maghiari din România, Lucian Buzdugan, Asociaţia Fermierilor din România, Mircea Ciurea, preşedintele Federaţiei Naţionale a Crescătorilor de Taurine, Emil Farago, preşedintele Asociaţiei producătorilor de mere din Transilvania, Florin Ciobanu, preşedintele Sindicatului producătorilor de legume din România, Vasile Pachitanu, specialist creştere şi ameliorare bovine carne, Stanca Tudor, directorul Patronatului Român al Crescătorilor de Porci, Sorin Minea, preşedintele Patronatului Romalimenta, Aurel Popescu, preşedintele Patronatului Rompan, Ioan Câmpeanu, preşedintele Federaţiei Crescătorilor de Ovine din România, Emil Drăghici, preşedintele Asociaţiei Comunelor din România, Alexandru Lăpuşan, vice-preşedintele Patronatul Român, Marin Cioceanu, preşedintele Asociaţiei interprofesionale BIO din România.
Preşedintele Traian Băsescu le-a spus agricultorilor, pe 5 iunie, că, dacă vor ajunge la concluzia că este necesară o politică agricolă pe termen lung, este gata să patroneze o Comisie prezidenţială pentru elaborarea unei strategii privind agricultura.
Autor:
Dragos Serban
Newsletter gratuit
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News