Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Ajutoare de stat de 15 mil. euro pentru sectorul zootehnic
Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) a repartizat Centrelor sale judetene suma de aproximativ 64,46 milioane lei (15 mil. euro), fonduri de la bugetul de stat destinate sectorului zootehnic, se arata intr-un comunicat al Agentiei.
Potrivit directorului general al APIA, Melinda Kerekes, banii urmeaza sa intre in conturile beneficiarilor in zilele urmatoare.
Sprijinul financiar poate fi solicitat pentru imbunatatirea calitatii produselor de origine animala, precum si pentru sustinerea masurilor pentru producerea si comercializarea produselor apicole, potrivit NewsIn.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural
Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Conform datelor APIA, din suma totala, aproximativ 27,61 milioane de lei reprezinta sprijin financiar pentru imbunatatirea calitatii productiilor de carne prin sustinerea financiara a implementarii sistemului de clasificare a carcaselor de porcine si bovine.
Pentru implementarea sistemului carcaselor de porcine, APIA a repartizat un ajutor financiar de 27,3 milioane de lei. Sprijinul financiar (cuantum 120 lei/carcasa pentru porcine clasa E si 100 lei/carcasa pentru porcine clasa U) se acorda producatorilor agricoli, crescatori de porcine, care detin, cresc sau exploateaza porcine, individual sau in forme de asociere si sunt inregistrati in Registrul agricol/Registrul national al exploatatiilor pentru animale abatorizate in abatoare autorizate sanitar veterinar pe teritoriul national.
De asemenea, pentru implementarea sistemului carcaselor de bovine, a fost repartizata suma de 312.700 lei. Sprijinul financiar (cuantum 100 lei/carcasa) se acorda producatorilor agricoli care pot fi persoane fizice si/sau juridice ce detin, cresc sau exploateaza bovine, individual sau in forme de asociere si sunt inregistrati in Registrul agricol/Registrul national al exploatatiilor.
Totodata, in comunicatul APIA se mai arata ca suma de circa 32,72 milioane de lei reprezinta sprijin financiar pentru imbunatatirea calitatii si a parametrilor de productie in cresterea efectivelor de porcine si pasari, prin sustinerea productiei de carne de porc si pasare – pui broiler si a productiei de oua consum.
Pentru sectorul avicol, pentru pui broiler a fost repartizata suma de 28,25 milioane de lei (cuantum 1,6 lei/cap), iar pentru oua de consum a fost alocata suma de 3,78 milioane de lei (cuantum 0,05 lei/ bucata). De asemenea, pentru materialul biologic de reproductie, s-a repartizat suma de 693.300 lei (cuantum 150 lei/cap de animal).
In plus, APIA a alocat suma de 457.000 lei pentru imbunatatirea calitatii si igienei laptelui de vaca destinat procesarii, cuantum (0,3 lei/kg).
Sprijinul financiar se acorda producatorilor agricoli din sectorul zootehnic, crescatori de bovine, inregistrati in Registrul agricol/Registrul national al exploatatiilor, detinatori de cota, care livreaza laptele de vaca materie prima din exploatatii la centrele private de colectare sau la fabricile de procesare pentru stimularea producerii si livrarii laptelui de vaca, materie prima, la standardele de calitate din Uniunea Europeana (NTG mai mic sau egal cu 100.000/ml si un numar de celule somatice mai mic sau egal cu 400.000/ml).
APIA a mai repartizat Centrelor Judetene suma de 3,68 milioane de lei imbunatatirea calitatii productiei de miere, prin sustinerea familiilor de albine. Sprijinul financiar (Cuantum – 20 lei/familie de albine) se acorda producatorilor agricoli care detin, cresc si exploateaza familii de albine inscrise in Registrul agricol si livreaza/proceseaza in unitati autorizate sanitar-veterinar, minimum 10 kg de miere pentru fiecare familie de albine de elita/productie detinuta.
Autor:
Dragos Serban
Newsletter gratuit
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News
Idei de afaceri in agricultura