Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ajutoarele de stat acordate producatorilor de lapte ar putea creste la 15.000 de euro

Producatorii de lapte afectati de criza ar putea primi ajutoare de stat de pana la 15.000 euro, se anunta in comunicatul Comisiei Europene (CE). Pachetul de masuri vizeaza atat actiuni pe termen scurt, cat si pe termen lung, iar unele dintre masurile intreprinse au adus deja rezultate bune pentru sectorul de lactate, apreciaza Mariann Fischer Boel, comisarul pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala.


Comisia Europeana (CE) vrea sa modifice regulile interne ale statelor membre al Uniunii Europene (UE) astfel incat sa dea posibilitatea acordarii temporare de ajutoare de stat de pana la 15.000 euro pentru producatorii de lapte afectati de criza.

"Acest pachet este construit pe numeroasele actiuni deja intreprinse si care se pare ca merg bine. Incepem sa vedem luminita de la capatul tunelului pentru producatorii de lapte", a declarat Mariann Fischer Boel.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Lavanda cultura care iti aduce minimum 8 000 de euro profit


Cea mai profitabila cultura pe terenuri mici LAVANDA Planta este nepretentioasa se vinde excelent atat in Romania cat si la export si iti aduce un profit de peste 8 000 de euro ha Cele 7 mari avantaje ale cultivarii lavandei   1 Lavanda este o planta perfecta pentru solurile din Romania; 2 Nu este pretentioasa – suporta foarte...

Oferta Speciala
valabila 48h

Totodata, Comisia a propus schimbari privind cota de lapte cumparata.

Astfel, in cazul cotei cumparate, care este pastrata in rezerva nationala, aceasta sa nu mai fie cumulata cu cota nationala, pentru a se decide daca se aplica sau nu suprataxa. Astfel, daca suprataxa este apoi colectata, partea corespunzatoare cotei cumparate poate fi folosita pentru restructurare, explica reprezentantii CE.

In prezent, statele membre pot sa cumpere cota de la fermieri si sa puna aceasta cota in rezerva nationala, care face parte din cota totala a statelor membre. In cazul in care producatorii individuali depasesc cota, in schimb statul, nu, la care se adauga si rezerva nationala, nu se aplica nicio suprataxa.

Totodata, se doreste introducerea unui cadru legal pentru relatiile contractuale dintre producatorii de lapte si industria lactatelor, pentru a echilibra stocurile si cererea de pe piata, tinandu-se cont de respectarea practicilor concuretiale.

"In plus, se vor face demersuri pentru ca preturile pe piata de profil sa fie mai trasparente", se precizeaza in document.

Potrivit CE, cele mai recente date arata ca preturile au inceput sa se imbunatateasca, dupa cresteri de 4%-8% in cazul untului, in Franta si Germania, precum si la cascaval, unde pretul s-a majorat cu 5-7%.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016