Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ajutor de stat pentru legumicultorii mici si medii?

ajutor-de-stat-pentru-legumicultorii-mici-si-medii

Mai multe federatii sindicale din agricultura solicita de urgenta acordarea unui ajutor de stat pentru legumicultorii mici si medii. Iata de ce!


"Legumicultorii au suferit pierderi in cursul anului 2020 si in anul 2021 ca urmare a inchiderii pietelor agroalimentare, a pietelor engros, precum si din cauza masurilor dispuse in sectorul HoReCa. In plus, in anul 2020, respectiv in 2021, am avut si inghet timpuriu, grindina, inundatii urmate de seceta si, cu toate acestea, s-au realizat productii medii, dar care nu au putut fi comercializate nici macar la pretul de productie, consecinta fiind aruncarea produselor si decapitalizarea fermierilor. Nimeni nu a contabilizat pierderile suferite de producatorii mici si medii, nici macar nu au fost interesati. Toate acestea nu au facut altceva decat sa faciliteze importurile de produse vegetale din spatiul extracomunitar, dar si din spatiul comunitar in detrimentul productiei autohtone. Acordarea unui ajutor de stat cu o valoare incepand de la 20.000 de euro/ferma pana la maximum 100.000 de euro/ferma este imperios necesara, avand in vedere derogarile pe care Comisia Europeana le-a acordat in contextul COVID statelor membre", sustin reprezentantii Confederatiei Sindicatelor Democrate din Romania, ai Federatiei Nationale a Sindicatelor Democratice din Agricultura si Uniunii Salvam Taranul Roman.
 
De asemenea, organizatiile sindicale din agricultura mai solicita infiintarea unei directii de horticultura in cadrul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR), reglementarea in sectorul legume-fructe si actualizarea legislatiei acestui sector conform necesitatilor actuale (trasabilitate, sortare, ambalare, etichetare etc), promovarea pietelor locale si lanturilor scurte alimentare ca alternativa viabila si sigura de aprovizionare pentru consumatori.
 
In opinia reprezentantilor sindicali, promovarea pietelor locale si a lanturilor scurte alimentare ar trebui sa se faca printr-o ampla campanie nationala de educare si constientizare, in parteneriat cu micii producatori si a societatii civile, dar si prin investitii pe termen lung in aceasta forma traditionala de comert alimentar.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h
Sindicalistii din agricultura mai propun infiintarea Agentiei pentru Calitatea si Marketingul Produselor Agroalimentare, conform dispozitiilor Legii 133/2019, agentie care are printre alte atributii principale asigurarea si implementarea unui sistem electronic pentru monitorizarea trasabilitatii produselor de calitate certificata.
 
Potrivit sursei citate, Ministerul Agriculturii, prin intermediul directiilor si/sau agentiilor pe care le are in subordine si/sau coordonare, trebuie sa se ocupe de verificarea importurilor de legume din statele non UE, respectiv, efectuarea de analize de produs aleatoriu in vederea depistarii produselor care vin cu depasiri de concentratii de pesticide si/sau alte solutii folosite la tratamente, dar si de urmarirea inregistrarii importurilor in contabilitate de catre importatori, stiut fiind faptul ca de cele mai multe ori acestea nu se inregistreaza in contabilitatea importatorului si/sau a cumparatorilor engros de la importator, precum si urmarirea comercializarii acestora.
 
Totodata, ei mai sustin ca ajutoarele de minimis acordate producatorilor agricoli din sectorul legumicol in anul 2021 vor fi disponibile financiar abia catre finalul anului, respectiv 25 decembrie 2021 - 15 ianuarie 2022.

Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".



Votati articolul

Rating:
Nota: 4.56 din 9 voturi
Urmareste-ne pe Google News
Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special Gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025
Adauga mai jos adresa ta de email si vei primi raportul special gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016