Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Alerta ANSVSA: Noi loturi de legume cu depasiri ale normelor de pesticide

alerta-ansvsa-noi-loturi-de-legume-cu-depasiri-ale-normelor-de-pesticide

Este vorba de cantitati de rosii si ardei iuti din Iordania, mere din Macedonia si fasile boabe din Etiopia.


Inspectorii Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor au controlat in primele patru luni ale anului 3.854 de transporturi de produse de origine non-animala, care au ca risc asociat prezenta de reziduuri de pesticide, fiind eliberate buletine pentru 822 dintre probele prelevate, sapte dintre acestea prezentand depasirea limitei maxime admise pentru astfel de reziduuri
 
Rezultate neconforme s-au inregistrat la o proba de tomate provenite din Iordania, o proba de ardei iute, provenit din Iordania, o proba de mere, provenite din Macedonia si patru probe de fasole boabe, provenite din Etiopia.
 
In perioada 1 ianuarie — 4 mai 2016, inspectorii ANSVSA au controlat un numar de 3.854 de transporturi de produse de origine non-animala, care au ca risc asociat prezenta de reziduuri de pesticide si au prelevat, pentru determinari de laborator, un numar de 862 probe.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h

Dintre cele 862 de probe prelevate si transmise pentru analiza, au fost eliberate buletine pentru un numar de 822, restul aflandu-se in curs de finalizare a determinarilor de laborator. Dintre cele 822 de probe analizate, sapte probe au prezentat depasire a limitei maxime admise pentru reziduuri de pesticide, restul probelor analizate avand rezultate conforme.
 
Verificarile au fost realizate in posturile de inspectie la frontiera si punctele finale de import si au vizat determinarea prezentei si a incadrarii in limitele admise ale reziduurilor de pesticide din fructele si legumele provenite din import.
 
Tot in aceasta perioada, inspectorii ANSVSA au efectuat o serie de verificari la depozitele de destinatie pentru produsele de origine non-animala. Probele, prelevate cu ocazia acestor verificari, au fost supuse analizelor de laborator, rezultand un numar de 126 probe conforme si trei probe neconforme: o proba de ardei kapia rosu, o proba de rodii si o proba de lamai. Toate probele cu rezultat neconform au provenit de la transporturi de fructe si legume cu origine Turcia. 

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016