Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Alex Jurconi, presedintele Fondului Mutual Pro Agro, da MADR in judecata

alex-jurconi-presedintele-fondului-mutual-pro-agro-da-madr-in-judecata

Acesta este nemultumit de respingerea deciziei de acreditare a fondului mutual si cere despagubiri de 6,1 milioane de euro.


Membrii Fundatiei Fondul Mutual Pro Agro sunt dezamagiţi de aprobarea de catre Parlamentul Romaniei a OUG 63/201, car conţine o secţiune referitoare la fondurile mutuale, iar forma promovata de Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale exclude fundatia ca entitate apta sa organizeze fonduri mutuale agricole.
 
„Prin decizia politica de saptamana trecuta s-a consfintit o decizie administrativa injusta prin care s-a incalcat flagrant dreptul la egalitate de şanse a membrilor Fondului Mutual Pro Agro. Practic, ni s-a refuzat dreptul de a exista. Reamintesc tuturor ca MADR, tot in baza unui criteriu arbitrar, inexistent in legislaţie, a respins in mod nejustificat la sfarşitul anului trecut acreditarea FMPA”, a declarat Alex Jurconi, preşedintele FMPA.
 
Consiliul Director al FMPA, s-a reunit in regim de urgenta pentru examinarea situaţiei create si a decis cu majoritate de voturi actionarea in contencios administrativ a Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale in scopul anularii deciziei de respingere a acreditarii si recuperarii prejudiciului cauzat, prejudiciu evaluat de catre expertii Fondului Mutual la 6,1 milioane de euro.

De asemenea, consiliul director a aprobat cheltuielile de functionare si a identificat resursele de finantare ale FMPA pe perioada desfasurarii contenciosului. A fost prezentat raportul financiar al FMPA pe anul 2014, care menţioneaza venituri de 43.000 de euro si cheltuieli de 183.000  de euro, rezultatul net al exercitiului fiind un deficit de 140.000 de euro.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h


Vom utiliza banii pe care ii vom incasa de la MADR in urma castigarii contenciosului ca sa popularizam beneficiile participarii la Fondul Mutual in randul producatorilor agricoli. Fondul Mutual este un drept european al agricultorului roman, pus doar in intarziere de decizii politice de neinteles. Noi nu am renuntat la fondul nostru mutual, Fondul Mutual Pro Agro merge mai departe”, a mai declarat Alex Jurconi.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016