La vârsta la care alţi colegi de-ai lui se ţin de petreceri prin cluburi, pentru Alexandru Tăşedean, din Arad, cea mai mare distracţie este să mulgă vacile şi să vadă cum se dezvoltă ferma sa. Când nu e la şcoală, e printre vaci, cu cizmele de cauciuc în picioare, îngrijindu-şi animalele.
La vârsta la care alţi colegi de-ai lui se ţin de petreceri prin cluburi, pentru Alexandru Tăşedean, din Arad, cea mai mare distracţie este să mulgă vacile şi să vadă cum se dezvoltă ferma sa. Când nu e la şcoală, e printre vaci, cu cizmele de cauciuc în picioare, îngrijindu-şi animalele.
Tânărul are doar 19 ani şi este în clasa a XII-a la Grupul Şcolar de Industrie Alimentară din Arad, şcoală pe care vrea să o absolve cu diplomă de tehnician veterinar. Cu ajutorul familiei, a cumpărat un grajd dărăpănat în oraşul Curtici, pe care l-a renovat: a cumpărat instalaţie automatizată de muls, bazine de răcire a laptelui şi 35 de vaci.
„Am crescut la bloc, în Arad. De la bunicii mei am dobândit dragostea pentru animale, mai ales pentru vacile care dau lapte. De la pasiune am ajuns la afacere. Am 35 de capete, dintre care 15 cu lactaţie. Ferma este populată în procent de 40%, iar la anul sper să fie plină. Nu ne-am înhămat la mai mult pentru că am avut puţine furaje şi a fost şi un an secetos”, povesteşte tânărul fermier.
Citeste mai mult in Evenimentul Zilei
Tânărul are doar 19 ani şi este în clasa a XII-a la Grupul Şcolar de Industrie Alimentară din Arad, şcoală pe care vrea să o absolve cu diplomă de tehnician veterinar. Cu ajutorul familiei, a cumpărat un grajd dărăpănat în oraşul Curtici, pe care l-a renovat: a cumpărat instalaţie automatizată de muls, bazine de răcire a laptelui şi 35 de vaci.
„Am crescut la bloc, în Arad. De la bunicii mei am dobândit dragostea pentru animale, mai ales pentru vacile care dau lapte. De la pasiune am ajuns la afacere. Am 35 de capete, dintre care 15 cu lactaţie. Ferma este populată în procent de 40%, iar la anul sper să fie plină. Nu ne-am înhămat la mai mult pentru că am avut puţine furaje şi a fost şi un an secetos”, povesteşte tânărul fermier.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Citeste mai mult in Evenimentul Zilei
Autor: AgroRomania.ro
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News