Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Alti trei fermieri au intrat in greva foamei pentru ca nu si-au primit subventiile

alti-trei-fermieri-au-intrat-in-greva-foamei-pentru-ca-nu-si-au-primit-subventiile

Fermierii s-au postat in fata sediului APIA din Bistrita, au declarat ca nu vor renunta la protest, fiecare dintre cei trei avand de incasat o subventie in valoare de cate 12.200 de euro.


Trei fermieri din Bistrita-Nasaud au intrat luni dupa-amiaza in greva foamei si protesteaza, in faţa sediului Agenţiei de Plati si Intervenţii in Agricultura, pentru ca nu le-au fost platite subventiile pentru animale.
 
„Suntem trei asociati, care am cumparat, in 2014, cu 65.000 de euro, cate zece vaci fiecare, din Austria. Anul trecut, am depus actele pentru subventiile pentru animale, in a doua etapa de prelungire. In lege spune ca trebuie sa ai produs la data depunerii dosarului, dar nu spune care e exact termenul. Noi am facut actele, am depus dosarele pentru subventii, in luna iulie, toate vacile avand produs, şi acum am aflat ca nu ne dau banii pentru ca au fatat dupa un termen, care a fost stabilit acum, si de care, anul trecut, nu se stia nimic. Fiecare dintre noi trebuie sa incasam 12.222 de euro, subventie. Sumele sunt mari şi nu renuntam la protest, pentru ca avem rate la banca si nu ne putem descura fara bani” a declarat Ioan Balan, unul dintre protestatari.
 
Fermierul crede ca greva foamei este singura modalitate prin care se pot face auziţi, ca sa-si primeasca banii de la APIA.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Lavanda cultura care iti aduce minimum 8 000 de euro profit


Cea mai profitabila cultura pe terenuri mici LAVANDA Planta este nepretentioasa se vinde excelent atat in Romania cat si la export si iti aduce un profit de peste 8 000 de euro ha Cele 7 mari avantaje ale cultivarii lavandei   1 Lavanda este o planta perfecta pentru solurile din Romania; 2 Nu este pretentioasa – suporta foarte...

Oferta Speciala
valabila 48h

„Ni s-a spus ca dosarele nu sunt bune, pentru ca ar exista o data de referinta. Dupa un an si patru luni, ti se aduce la cunostinta ca dosarul nu e bun, fara sa ti se trimita o notificare, nimic. Noi am depus dosarul in termenul dat de ei, cu prelungire. Ni s-a promis subventia, am fost incurajati sa cumpram vaci de carne, sa facem asociatii. Daca stiam ca nu o sa primim subventii, nu mai facem nimic. In timpul jocului, nu schimbi regulile”, a adaugat fermierul.
 
 Cei trei fermieri au accesat un imprumut bancar, pentru a putea sa isi cumpere animale si au sperat ca vor restitui creditul, dupa ce vor primi banii din subventii.
 
„Am luat 25.000 de euro, credit din banca. Nu ştiu ce putem face. Nu avem de unde sa dam banii inapoi la banca, pentru ca avem cheltuieli luna de luna. Cred ca o sa vindem animalele. Nu plecam nicaieri de aici, ramanem peste noapte şi cat e nevoie, pana cand se va solutiona problema”, a declarat Grigore Mititean, un alt protestatar.
 
Protestatarii spun ca si alti fermieri din judet au aceleasi probleme si ca, de marti dimineata, se vor ralia actiunilor de protest si alte persoane.
 
La nivel national, mai multi fermieri au intrat joi in greva foamei si au cerut demisia ministrului Agriculturii, Achim Irimescu si a directorului general al APIA, Nicolae Horumba, nemultumiti de faptul ca nu au primit subventiile, in valoare de aproximativ 360 de milioane de euro, bani care vin din fonduri europene. Este vorba despre subventia pe cap de animal, sprijinul cuplat la ovine si bovine si de un sprijin care se acorda pe tona de lapte vandut.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016