Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Am dat UE cu 2,35 miliarde de euro mai mult decât am primit


După trei ani şi jumătate de la aderare, România a reuşit contraperfor­manţa de a absorbi numai 10% din fondurile UE alocate prin instrumentele structurale şi 12% din cele destinate agriculturii.
Nemulţumiri mocnite ale pre­mierului la reuniunile interministeriale, videocon­ferinţe în cadrul cărora prefecţii sunt traşi de urechi şi semnale de alarmă din partea reprezentanţilor FMI şi ai unor instituţii bancare importante. Motivul? De la aderare şi până în prezent, România a contribuit la bugetul UE, în calitate de stat membru, cu suma totală de 4,53 miliarde de euro, ultima plată fiind efectuată pe 2 august a.c. În schimb, proiectele europene au „absorbit“ doar 2,18 miliarde de euro (971 de milioane din fondurile structurale şi 1,2 miliarde de euro din cele pentru agricultură). Cu alte cuvinte, am vărsat la bugetul Uniunii Europene mai mulţi bani decât am fost capabili să încasăm prin programele ce ne-au fost dedicate.

Dezvoltarea reţelelor de transport, neinteresantă pentru autorităţi

Deşi se declară nemulţumit de nivelul scăzut al plăţilor efectuate pentru proiectele europene, singura măsură de stimulare a absorbţiei anunţată de Emil Boc e cea referitoare la rezilierea contractelor ale căror lucrări au înregistrat întârzieri de şase-nonă luni.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

Ceva mai bine stăm la capitolul fonduri UE pentru agricultură şi dezvoltare rurală, pentru care s-au depus circa 41.000 de proiecte, din care au fost aprobate aproximativ 13.000. Cele mai solicitate măsuri au fost cele pentru sprijinirea fermelor de semisubzistenţă şi pentru instalarea tinerilor fermieri.

Citeste mai mult in Capital
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016