Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Fonduri europene agricultura: Cate proiecte s-au depus pe masurile 121 si 123, in ultima sesiune
APDRP informeaza ca in cadrul celei mai recente sesiuni de primire a proiectelor de finantare pentru Masura 121 "Modernizarea exploatatiilor agricole" si Masura 123 "Cresterea valorii adaugate a produselor agricole si forestiere" din cadrul Programului National de Dezvoltare Rurala (PNDR), au fost depuse 783 de solicitari de finantare nerambursabila in valoare de 338,2 milioane de euro.
Pentru "Modernizarea exploatatiilor agricole" au fost depuse 627 de cereri de finantare in valoare nerambursabila de 210,2 milioane de euro. Alte 156 de cereri de finantare au fost depuse pentru Masura 123, cereri a caror valoare nerambursabila ajunge la 128 milioane de euro.
Asadar, alocarea de 230 de milioane de euro aferenta acestei sesiuni, pentru cele doua masuri de finantare, a fost depasita cu 108 milioane de euro. in acest context, acordarea finantarii va fi decisa in urma selectiei cererilor de finantare in functie de punctajele obtinute de fiecare proiect in parte, pornind de la cel mai mare punctaj pana la limita fondurilor alocate, respectiv 230 de milioane de euro.
Sesiunea pentru depunerea proiectelor in cadrul celor doua masuri de investitii a fost deschisa intre 26 noiembrie 2012 si 1 martie 2013.
Cele mai multe cereri de finantare conforme pentru Masura 121 au fost depuse de solicitantii din Regiunea 2 Sud - Est Constanta. Acestia au depus la sediile Oficiilor Judetene ale APDRP, 129 de proiecte, in valoare nerambursabila de aproximativ 36 de milioane de euro, fonduri nerambursabile. Regiunea 3 Sud urmeaza Regiunii Sud - Est, cu 112 de proiecte conforme depuse, prin care se solicita fonduri nerambursabile de 47 de milioane de euro. Pe locul trei, cu 97 de proiecte conforme depuse, cumuland o valoare nerambursabila de 30,8 de milioane de euro, se afla Regiunea 7 Centru.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural
Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...
valabila 48h
Solicitantii de fonduri europene nerambursabile propun prin proiectele depuse in cadrul Masurii 121 modernizarea sau infiintarea de ferme vegetale si dotarea acestora cu utilaje si masini agricole, sau modernizarea si infiintarea fermelor de curcani, gaini ouatoare, suine, vaci, capre, gaste sau vitei. Alte proiecte vizeaza achizitionarea sistemelor de irigatii, infiintarea serelor de legume, de capsuni sau a ciupercariilor si a plantatiilor de catina, nuc, cires, mar, prun, afin, vita-de-vie sau coacaz.
Cei 150 de milioane de euro nerambursabili, alocati pentru aceasta sesiune Masurii 121, au fost defalcati pentru cele patru domenii prioritizate ale Masurii. Astfel, sectorul vegetal a beneficiat de 48 de milioane de euro, iar cel de crestere al animalelor de 72 de milioane de euro. Pentru sectorul vegetal au fost depuse 392 de cereri de finantare in valoare nerambursabila de 73,4 de milioane de euro. Pentru sectorul animal au fost depuse 199 de proiecte cu o valoare nerambursabila de 135 de milioane de euro.
Alte doua proiecte, cu o valoare nerambursabila de 838 de mii de euro, se incadreaza la implementarea standardelor pentru lapte crud si protectia apelor impotriva poluarii cu nitrati proveniti din surse agricole. Pentru acest sector au fost alocate 10 milioane de euro. inca 34 de cereri au fost depuse de beneficiarii Masurii 141 - "Sprijinirea fermelor agricole de semi-subzistenta", care au semnat decizia de finantare si aplica acum pentru modernizarea exploatatiilor agricole. Acestea au o valoare nerambursabila de 533 mii de euro, alocarea financiara a acestui sector fiind de 20 de milioane de euro.
Pentru Masura 123, un numar de 47 de proiecte conforme depuse, cu o valoare nerambursabila de 39 de milioane de euro, a fost inregistrat in judetele Regiunii 2 Sud - Est Constanta.
Alte 35 de cereri de finantare nerambursabila au fost depuse in Regiunea 3 Sud Targoviste, cumuland o valoare de 33 de milioane de euro. in Regiunile 5 Vest Timisoara, 6 Nord - Vest Satu - Mare si 1 Nord - Est Iasi au fost depuse cate 15 cereri de finantare, cu valori nerambursabile ale proiectelor cuprinse intre 10 milioane de euro, 11,8 de milioane de euro si respectiv, 16 de milioane de euro.
Cei 156 de potentiali beneficiari cu proiecte conforme depuse in cadrul Masurii 123, in sesiunea din 26 noiembrie 2012 - 1 martie 2013, doresc sa infiinteze cu fonduri europene nerambursabile depozite pentru cereale sau pentru legume si fructe, fabrici de procesare legume si fructe, de lactate, de procesare a carnii, fabrici de sucuri sau conserve, centre de comercializare pentru oua, unitati de procesare a mierii sau a catinii sau infiintarea depozitelor frigorifice.
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturiIdei de afaceri in agricultura