ANAR: Autoritatile locale sa curete apele de deseuri
Publicat la data de 17 Iul. 2020 in:
Stiri Administratia Nationala "Apele Romane" (ANAR) anunta ca autoritatile locale trebuie sa curete apele de deseuri. Anuntul lor e facut drept avertisment, avand in vedere prognoza meteorologilor pentru perioada urmatoare.
"Specialistii Apelor Romane iau permanent masuri de intretinere a cursurilor de apa, conform programului de gospodarire a apelor. Din cauza precipitatiilor abundente prognozate, ANAR avertizeaza autoritatile locale ca exista riscul ca depozitele de deseuri ramase pe malurile apelor sa blocheze sectiunile de scurgere a apelor si sa provoace inundatii cu impact local major. De aceea, autoritatile locale sunt atentionate sa verifice si sa indeparteze cu maxima urgenta, acolo unde exista, depozite de deseuri si materiale lemnoase pe malurile si in cursurile de apa. De asemenea, trebuie sa verifice modul in care sunt intretinute santurile si rigolele pentru asigurarea scurgerii apelor pluviale. Totodata, populatia este avertizata sa nu mai arunce deseuri in apa si pe malurile apelor, sa-si curete santurile si rigolele proprii pentru a asigura scurgerea apei", precizeaza sursa citata.
Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor (INHGA) a emis, vineri, avertizari Cod portocaliu de inundatii, valabile pana luni, pe rauri din 17 judete, precum si doua Coduri galben de viituri ce vizeaza 23 de cursuri de apa.
Bazinele hidrografice afectate de avertizarile hidrologice emise vineri sunt: Viseu, Iza, Tur, Somes, Mures, Crisuri, Bega Veche, Bega, Timis, Barzava, Moravita, Caras, Nera, Cerna, Drincea, Desnatui, Jiu, Olt, Suceava, Moldova, Bistrita, Trotus si Prut.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
Oferta Speciala
valabila 48h
Avertizarile au fost transmise unitatilor bazinale din subordinea ANAR, respectiv Administratiilor Bazinale de Apa (Somes-Tisa, Crisuri, Mures, Banat, Jiu, Olt, Siret, Prut-Barlad), care, la randul lor, au trimis informari Sistemelor de Gospodarire a Apelor (aflate in subordinea Administratiilor Bazinale de Apa), precum si Inspectoratelor Judetene pentru Situatii de Urgenta (IJSU) si autoritatilor locale.
Autor:
Redactia Agroromania
Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.
Idei de afaceri in agricultura
Afaceri cu trufe. Comoara din gradina de aluni
Trufa este una dintre putinele produse agricole a caror cerere este mult mai mare decat oferta. Spre deosebire de alte culturi traditionale (porumb, grau, vitade-vie etc.), cultura trufelor nu implica cheltuieli mari anuale cu investitia. Daca exista terenul, este vorba practic doar despre achizitio... citeste mai mult>>
Cultura de ricin: ce profit iti poate aduce afacerea
Ricinul este o planta tropicala oleaginoasa, originara din India si Africa. In prezent este cultivata la noi in tara in scop ornamental, industrial si medicinal. Uleiul de ricin este unul dintre cele mai folosite uleiuri datorita utilizarilor multiple, un numar de peste 200, dar si datorita calitati... citeste mai mult>>