Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Andreea Roşca: Prima victorie a României în politica europeană a fost acoperită de zgomotul electoral


Dacian Cioloş a fost nominalizat pentru postul de comisar pentru Agricultură în viitoarea Comisie Europeană. Acesta este marele succes al săptămânii trecute. “Validarea” va veni în ianuarie, după audierile pentru noua Comisie în Parlamentul European.
Este pentru prima oară de la intrarea în blocul comunitar când România are posibilitatea de a face o diferenţă în politica europeană. Cu precizarea că membrii Comisiei nu reprezintă ţările din care provin, ci interesele comune ale membrilor, diferenţa va veni din conturarea unei noi politici agri­cole pentru Europa. Ştirea a căzut într-un moment de mare zgomot politic, dar asta nu o face mai puţin importantă.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h


Misiunea lui Dacian Cioloş nu va fi deloc uşoară. Principalul argument al celor care s-au opus acestei nominalizări se referă la performanţa absolut jenantă a României în materie de absorbţie a fondurilor şi la respectarea politicii comunitare. Unii parlamentari europeni au declarat răspicat că nu este “înţelept” ca acest portofoliu să fie asociat cu o ţară care “are cea mai mare rată de erori în administrarea fondurilor agricole”. Controalele în cazul ţării noastre au dus la o rată de eroare de aproape 13%. Spre comparaţie, în Germania, cel mai mare contributor la bugetul Uniunii, erorile în administrarea fondurilor nu depăşesc 0,3%. Chiar cu riscul unor audieri dure în Parlament, la începutul lunii ianuarie, Dacian Cioloş a obţinut aceasta nominalizare cu sprijinul Franţei - cel mai mare consumator de fonduri pentru agricultură - şi oarecum în defavoarea Germaniei, care a susţinut un candidat din Austria. Este uşor de înţeles de ce Marea Britanie consideră componenţa noii Comisii ca pe o înfrângere, din moment ce nu numai agricultura, dar şi portofoliul pentru Piaţa Internă - şi implicit, politică financiară - au fost un câştig al Franţei. Piaţa Internă şi reglementarea serviciilor financiare, vitale pentru city-ul londonez, au revenit francezului Michael Barnier.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016