Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ANIF, subventie de 47 mil lei


Subvenţia bugetară alocată Administraţiei Naţionale a Îmbunătăţirilor Funciare (ANIF) va fi suplimentată cu 47,14 milioane lei, în 2009. Banii sunt necesari pentru acoperirea deficitului cheltuielilor cu personalul, în valoare de 17,41 milioane lei, precum şi pentru cheltuielile materiale şi cu energia electrică, în valoare de 29,731 milioane lei. Aceste sume sunt stipulate într-un proiect de hotărâre privind rectificarea bugetului de venituri şi cheltu­ieli, publicat pe site-ul Ministerului Agriculturii, transmite Agerpres.


Prin bugetul aprobat pe anul 2009, valoarea subvenţiei alocate ANIF este în valoare de 141,987 milioane lei, din care a fost alocată şi suma rămasă neîncasată din anul precedent, în valoare de 47,140 milioane lei. Astfel, pentru anul 2009, a rămas o subvenţie de 94,847 milioane lei. Aceste fonduri sunt insuficiente pentru anul în curs.

ANIF a avut prevăzută, pentru anul 2009, suma de 4 milioane lei pentru lucrările de reparaţii ce urmează să fie executate în sistemul de îmbunătăţiri funciare. La acest capitol este necesară o rectificare a bugetului de venituri şi cheltuieli prin suplimentarea cu 403.000 lei.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h

     La data de 31 decembrie 2008, ANIF a înregistrat cheltuieli acoperite prin subvenţii de la bugetul de stat, verificate şi avizate de către organele de control ale DGFP judeţene în valoare totală de 243,443 milioane lei, pentru care s-a încasat subvenţie în valoare de 196,302 milioane lei. Potrivit Agerpres, subvenţia neîncasată de la bugetul de stat de către ANIF RA a fost în valoare totală de 47,141 milioane lei. Această sumă avea în structură cheltuieli cu personalul, totalizând 17,410 milioane lei, iar diferenţa de 29,731 milioane lei reprezenta obligaţii neachitate către furnizorii de materiale, servicii şi energie electrică desecare.
     Având în vedere contextul economic actual, conducerea ANIF a stabilit unele măsuri de reducere a cheltuielilor cu personalul pentru a diminua efortul bugetar de susţinere a acestei categorii de cheltuieli, cum ar fi încetarea raporturilor de muncă cu personalul care îndeplineşte condiţiile de pensionare, precum şi cu cei care sunt deja pensionari, dar care au contracte de muncă cu durată determinată, situaţie în care se află un număr de 24 salariaţi. Această măsură determină o reducere a cheltuielilor cu personalul de aproximativ 300.000 lei. De asemenea, renunţarea la majoritatea sporurilor acordate salariaţilor, cu excepţia sporului de vechime şi a altora stabilite prin legi speciale va aduce reducere lunară a cheltuielilor de aproximativ 1,8 milioane lei.
     Potrivit proiectului bugetului rectificat de venituri şi cheltuieli, profitul brut al ANIF este estimat pentru 2009 la 2,453 milioane lei, pe fondul unor venituri totale de 280,838 milioane lei şi cheltuieli de 278,385 milioane lei. Pentru cheltuielile de personal, ANIF are prevăzut un buget de 155,6 milioane lei, din care 118,925 milioane lei reprezintă cheltuieli cu salariile. Numărul mediu de personal se va cifra la 4.917 angajaţi, câştigul mediu lunar pe salariat fiind estimat la 1.788 lei.
     De asemenea, ANIF are prevăzute pentru 2009 cheltuieli pentru investiţii în valoare de 75,1 milioane lei, acestea fiind susţinute din surse proprii cu 3,1 milioane lei, iar din alocaţii de la buget cu 72 milioane lei.  


Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016