Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
ANSVSA a descoperit 1.500 de tone de carne de pui cu Salmonella
Marfa provenea din polonia si nu a apucat sa ajunga la comercializare.
Directia Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor Bihor a notificat prin Sistemul Rapid de Alerta pentru Alimente si Furaje depistarea bacteriei Salmonella in probele prelevate dintr-un produs din carne de pasare provenit din Polonia, insa nicio cantitate din cele 1.500 de kilograme de piept de pui si frigarui nu a ajuns la comercializare.
In cadrul programului de autocontrol, un operator autorizat pentru procesare carne de pui a prelevat probe dintr-un sortiment de produse din carne de pui (frigarui de pui crud congelat) si le-a trimis pentru a fi analizate de laboratorul sanitar veterinar si pentru siguranta alimentelor din cadrul DSVSA Bihor.
Materia prima (piept de pui congelat) folosita pentru obtinerea acestui preparat era de 1.500 de kg, din care 1.100 de kg au fost utilizate pentru obtinerea frigaruilor, restul de 400 de kg fiind depozitate in cadrul unitatii, se arata inr-un comunicat al ANSVSA.
Determinarile de laborator au pus in evidenta prezenta Salmonella spp. in probele analizate si, conform procedurilor, tulpinile izolate au fost trimise catre Institutul de Igiena si Sanatate Publica Veterinara pentru tipizare.
Laboratorul National de Referinta a izolat tulpina Salmonella Typhimurium, un serotip patogen. In urma emiterii buletinelor de analiza, produsul finit si materia prima au fost dirijate catre o unitate de neutralizare.
Potrivit ANSVSA, nicio cantitate din lotul respectiv in care s-a depistat prezenta Salmonella Typhimurium nu a fost comercializata.
In cadrul programului de autocontrol, un operator autorizat pentru procesare carne de pui a prelevat probe dintr-un sortiment de produse din carne de pui (frigarui de pui crud congelat) si le-a trimis pentru a fi analizate de laboratorul sanitar veterinar si pentru siguranta alimentelor din cadrul DSVSA Bihor.
Materia prima (piept de pui congelat) folosita pentru obtinerea acestui preparat era de 1.500 de kg, din care 1.100 de kg au fost utilizate pentru obtinerea frigaruilor, restul de 400 de kg fiind depozitate in cadrul unitatii, se arata inr-un comunicat al ANSVSA.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online
Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Determinarile de laborator au pus in evidenta prezenta Salmonella spp. in probele analizate si, conform procedurilor, tulpinile izolate au fost trimise catre Institutul de Igiena si Sanatate Publica Veterinara pentru tipizare.
Laboratorul National de Referinta a izolat tulpina Salmonella Typhimurium, un serotip patogen. In urma emiterii buletinelor de analiza, produsul finit si materia prima au fost dirijate catre o unitate de neutralizare.
Potrivit ANSVSA, nicio cantitate din lotul respectiv in care s-a depistat prezenta Salmonella Typhimurium nu a fost comercializata.
Autor:
Florescu George
Newsletter gratuit
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Votati articolul
Nota: 4.67 din 3 voturi
Urmareste-ne pe Google News