Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
ANSVSA a identificat 265.000 de oua cu Salmonella
ANSVSA anunta ca a identificat 265.000 de oua contaminate cu Salmonella si le-a distrus. Acestea nu au ajuns in comert.
"Ca urmare a controalelor inspectorilor Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA) realizate in cadrul programului de control al salmonelozelor zoonotice (transmisibile de la animale la om), a fost oprit de la comercializare un lot de 265.000 de oua, contaminate cu Salmonella enteridis. Ouale contaminate au fost depistate intr-un centru de ambalare oua din Bucuresti, unde au fost puse sub sechestru oficial si dirijate pentru distrugere, la o unitate autorizata de neutralizare. Niciun ou din acest lot nu a ajuns la comercializare", se arata intr-un comunicat al ANSVSA.
Salmonellele sunt bacterii prezente in tubul digestiv al multor animale si pot contamina o varietate de alimente, cum ar fi carne, oua, lapte, fructe de mare, legume, fructe.
Potrivit ANSVSA, in acest moment in lume sunt cunoscute 2.500 de tulpini (serotipuri) de Salmonella, dintre acestea foarte putine provocand imbolnaviri la oameni si animale.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Consumul de produse contaminate cu Salmonella produce la oameni toxiinfectii alimentare care se manifesta prin febra, varsaturi, dureri abdominale insotite de diaree. Severitatea salmonelozelor umane este dependenta de o serie de factori, cum ar fi: varsta, starea generala de sanatate si cantitatea de germeni ingerata. Forme mai grave apar la indivizii foarte tineri sau batrani si la cei cu sistemul imunitar deficitar, precizeaza sursa citata.
Autor:
Redactia Agroromania
Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.
Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.
Newsletter gratuit
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News
Idei de afaceri in agricultura