ANSVSA: Avem 368 de focare de PPA active in Romania
Publicat la data de 23 Apr. 2021 in:
Stiri ANSVSA avertizeaza crescatorii de porci ca avem 368 de focare de PPA active in Romania.
"In data de 22 aprilie 2021 sunt active un numar de 368 de focare de pesta porcina active (PPA), din care 9 focare in exploatatii comerciale si 4 focare in exploatatii comerciale de tip A (n.r- exploatatie detinuta de persoane fizice autorizate, intreprinderi individuale, intreprinderi familiale sau persoane juridice organizate in conditiile legii), fiind afectate un numar de 137.332 de porcine (animale afectate din focarele active)", se arata in comunicatul ANSVSA.
In intervalul 16 aprilie 2021 – 22 aprilie 2021 au fost inregistrate 9 focare noi de PPA si au fost stinse 38 de focare de PPA.
De la prima semnalare a prezentei virusului PPA in Romania, pe data de 31 iulie 2017 si pana in prezent, au fost diagnosticate 5.520 de cazuri la mistreti in 41 de judete.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze
Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...
Oferta Speciala
valabila 48h
"In conformitate cu prevederile europene, cazurile la mistreti se sting dupa cel putin 2 ani de la aparitia lor", se mai arata in comunicatul ANSVSA.
Miercuri a aparut informatia ca peste 25.000 de porci urmau a fi sacrificati, dupa ce, in ferma Smithfield din judetul Timis a fost depistata pesta porcina africana.
Directorul Directiei Sanitar-Veterinare Timis, Flavius Nicoara, a declarat, miercuri, pentru News.ro, ca peste 25.000 de porci vor fi sacrificati, dupa ce, in ferma Smithfield din Timis a fost depistata pesta porcina africana. Nicoara a precizat ca au fost aprobate doua metode de exterminare a porcilor din ferma: prin incinerare sau ingropati pe terenul fermei.

Autor:
Redactia Agroromania
Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.
Idei de afaceri in agricultura
Cultura de ricin: ce profit iti poate aduce afacerea
Ricinul este o planta tropicala oleaginoasa, originara din India si Africa. In prezent este cultivata la noi in tara in scop ornamental, industrial si medicinal. Uleiul de ricin este unul dintre cele mai folosite uleiuri datorita utilizarilor multiple, un numar de peste 200, dar si datorita calitati... citeste mai mult>>
Fabrica de Zahar Bod reia productia
Compania Best Achizitii S.R.L are in plan sa-si reia productia de zahar din sfecla de zahar in 2023. Incepand cu 1 noiembrie 2022, compania va demara procedura de negociere si achizitie de sfecla de zahar de la producatorii si asociatiile de producatori interesate.... citeste mai mult>>
Planificarea afacerii cu lavanda
Investitia poate sa difere in functie de dotarile de care dispuneti deja, de dotarile pe care doriti sa le achizitionati, de furnizor sau de calitatea semintelor. Diferenta in ceea ce priveste investitia intr-o cultura de lavanda o face si detinerea unui teren agricol.... citeste mai mult>>