Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ANSVSA in alerta, din cauza focarelor de gripa aviara aparute in Europa

ansvsa-in-alerta-din-cauza-focarelor-de-gripa-aviara-aparute-in-europa

Inspectorii sanitar veterinari fac in aceasta perioada controale amanuntite in cazul tuturor transporturilor de pasari ce vin din tarile in care au fost dpistate focare al bolii.


Incepand cu anul 2007, ANSVSA a implementat si desfasoara Programul de monitorizare si control al influentei aviare, iar in aceasta perioada, activitatile in cadrul acestui program au crescut in intensitate, in contextul semnalarii mai multor focare in tari din Europa.
 
Pana la acest moment Ungaria, Elvetia, Danemarca, Croatia, Germania, Olanda si Austria au notificat la Bruxelles existenta focarelor de gripa aviara pe teritoriul lor, iar in cazul Germaniei, Ungariei si Austriei au fost emise Deciziile Comisiei Europene privind zonele de restrictie sanitara veterinara in contextul evolutiei focarelor de influenta aviara inalt patogena a virusului H5N8.
 
Astfel, in urma informatiilor primite de la Comisia Europeana si a mesajelor de alerta ale Organizatiei Mondiale pentru Sanatate Animala referitoare la situatia epidemiologica privind influenta aviara din Uniunea Europena, ANSVSA a anuntat ca a intreprins masuri suplimentare pentru a preveni patrunderea bolii pe teritoriul Romaniei.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Lavanda cultura care iti aduce minimum 8 000 de euro profit


Cea mai profitabila cultura pe terenuri mici LAVANDA Planta este nepretentioasa se vinde excelent atat in Romania cat si la export si iti aduce un profit de peste 8 000 de euro ha Cele 7 mari avantaje ale cultivarii lavandei   1 Lavanda este o planta perfecta pentru solurile din Romania; 2 Nu este pretentioasa – suporta foarte...

Oferta Speciala
valabila 48h

Masurile luate de vizeaza monitorizarea severa a comertului intracomunitar, verificarea tuturor transporturilor de pasari care vin din tarile unde au fost diagnosticate focare de gripa aviara si informarea medicilor veterinari oficiali zonali, a medicilor veterinari de libera practica imputerniciti, precum si a operatorilor economici cu privire la situatia epidemiologica existenta.
 
S-a dispus respectarea cu strictete a conditiilor de biosecurite in fermele comerciale de pasari si in gospodariile populatiei, avand in vedere pericolul pe care il reprezinta migratia pasarilor salbatice ce se afla in plina desfasurare si rolul pasarilor salbatice punte (gugustiuci, vrabii, porumbei etc) in difuzarea virusului gripal aviar.
 
S-a dispus si informarea primariilor, fermierilor si a institutiilor ce detin responsabilitati in supravegherea pasarilor salbatice asupra evolutiei focarelor de gripa aviara din alte tari si a masurilor care trebuie respectate pentru a evita aparitia bolii.
 
De asemenea, s-a dispus intensificarea masurilor specifice privind gripa aviara in exploatatiile comerciale si revizuirea programelor de biosecuritate si au fost notificate primariile sa dispuna interzicerea accesului palmipedelor (rate, gaste) la luciul de apa, dar si sa informeze cetatenii asupra obligativitatii mentinerii pasarilor in gospodarie.
 
Potrivit ANSVSA, au fost instruiti medicii veterinari pentru asigurarea unei supravegheri sanitare veterinare continue privind influenta aviara si a respectarii legislatiei specifice, s-a intensificat controlul pentru planurile de biosecuritate la nivelul exploatatiilor comerciale avicole si au fost impuse restrictii si masuri corespunzatoare in cazul in care sunt depistate neconformitati.
 
ANSVSA anunta ca a dispus verificarea si asigurarea permanenta a stocurilor de materii prime necesare laboratoarelor pentru executarea la timp a tuturor examenelor cerute din teritoriu si a stocurilor de materiale necesare pentru interventie in caz de necesitate, a echipamentelor de protectie si a starii utilajelor de dezinfectie la nivelul DSVSA-lor judetene.
 
Autoritatile veterinare competente de la nivel teritorial colaboreaza cu inspectoratele teritoriale de regim silvic si de vanatoare, cu asociatiile vanatorilor si pescarilor sportivi din Romania si cu Asociatia Ornitologica Romana, in scopul culegerii de date referitoare la speciile de pasari salbatice existente pe teritoriul Romaniei si la starea de sanatate a acestora. 

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016