Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ANSVSA: Navele cu animale vor trece primele prin Canalul Suez

ansvsa-navele-cu-animale-vor-trece-primele-prin-canalul-suez

ANSVSA anunta ca s-au facut demersuri ca navele cu animale sa treaca primele prin Canalul Suez.


Potrivit institutiei, conform datelor oficiale consemnate in certificatele sanitare veterinare pentru export, la bordul acestor nave se afla un numar de 105.727 de ovine si 1.613 bovine.
 
"ANSVSA a contactat si este in permanenta legatura pe aceasta tema cu Comisia Europeana, cu autoritatile competente ale tarilor din vecinatate, respectiv: Egipt, Liban, Libia, Siria, Iordania, Israel, Turcia si Cipru pentru a solicita sprijin logistic si de specialitate pentru navele care au exportat animale din Romania, aflate in zona incidentului. Cu ajutorul Ambasadei Romaniei in Egipt, s-a primit sprijinul Ministerului Agriculturii si Autoritatii Canalului Suez, in sensul ca personal de specialitate, experti si medici veterinari au fost trimisi pe navele respective si de asemenea, stocuri suplimentare de hrana si apa pentru animalele aflate la bord. Totodata, s-au facut demersuri pentru prioritizare navelor cu animale la traversarea Canalului Suez", se precizeaza in comunicatul ANSVSA.
 
Presedintele ANSVSA, Robert Viorel Chioveanu, s-a deplasat duminica, 28 martie, la sediul Directiei Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor Constanta, unde, alaturi de specialistii din cadrul Postului de Control la Frontiera Constanta Nord, s-a intalnit cu reprezentantii exportatorilor de animale implicati in incident.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h
Reprezentantii exportatorilor au informat ca starea de sanatate a animalelor este buna, exista suficiente stocuri de furaje si apa si s-au facut demersuri pentru suplimentarea acestora. In functie de evolutia situatiei, s-au luat in calcul si alte optiuni, cum ar fi debarcarea animalelor in alte porturi din state aflate in apropierea zonei si continuarea tranzitului pana la destinatie pe cale rutiera, cu feribotul sau chiar returnarea in portul Constanta.
 
Activitatile de export de animale catre tarile din zona Golfului Persic care utilizeaza Canalul Suez ca ruta de transport sunt temporar suspendate, pana la o data care va fi comunicata ulterior.
 
ANSVSA este in permanent contact si cu reprezentantii transportatorilor si ai operatorilor economici pentru a fi la curent cu desfasurarea evenimentelor si a interveni unde este cazul.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016