Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ANSVSA: Porcii morti de PPA din comuna Macea, incinerati

ansvsa-porcii-morti-de-ppa-din-comuna-macea-incinerati

Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA) anunta ca cei 689 de porci morti din cauza PPA in comuna Macea au fost incinerati.


"In vederea ecarisarii rapide a cadavrelor, s-a solicitat suplimentarea cu incineratoare mobile din reteaua sanitara veterinara si s-au facut solicitari pentru disponibilizarea capacitatilor de neutralizare apartinand unor alte societati", se arata intr-un comunicat al Autoritatii Nationale Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor.
 
La aceasta ferma cu un efectiv de 20.000 de capete, apartinand societatii C.A.I. Curtici, un focar de pesta porcina africana a fost confirmat in data de 5 martie. In sedinta Centrului Local pentru Combaterea Bolilor (CLCB), convocata a doua zi, a fost intocmit planul de masuri, s-a dispus interventia in focar si incinerarea cadavrelor in incineratorul apartinand societatii respective, cat si in cel al unei unitati de neutralizare autorizate de la nivelul judetului Arad (SC Alvi Serv SRL).
 
"Situatia impune ca toate cadavrele de porcine sa fie neutralizate, in conformitate cu prevederile din Manualul operational pentru interventia in focarele de pesta porcina africana", subliniaza ANSVSA.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h
Autoritatea precizeaza ca, pana la aceasta data, cantitatile de carne si produse din carne existente si inventariate pana in unitatea de procesare apartinand societatii C.A.I. Curtici sunt de aproximativ 67 de tone, depozitate in spatiile de frig ale unitatii de procesare. Din cantitatea totala de produse de origine animala, aproximativ 10 tone de carne si produse din carne existente in spatiul de frig, urmeaza sa iasa din termenul de valabilitate incepand cu data de 14 martie si vor fi neutralizate.
 
"Directia Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor Arad asteapta sosirea incineratoarelor solicitate si s-au facut demersuri pentru identificarea si aprobarea unor locatii pentru ingroparea cadavrelor, in situatia in care se va depasi capacitatea de neutralizare", precizeaza ANSVSA.
 
Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor ia toate masurile ca virusului pestei porcine africane sa nu se raspandesca in afara fermei. Eforturile serviciilor veterinare in acest sens privesc atat restrictiile impuse in cadrul exploatatiei, cat si a celor ce vizeaza carnea si produsele din carne.

Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News
Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special Gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025
Adauga mai jos adresa ta de email si vei primi raportul special gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016