ANSVSA: Porcii morti de PPA din comuna Macea, incinerati
Publicat la data de 15 Mar. 2021 in:
Stiri Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA) anunta ca cei 689 de porci morti din cauza PPA in comuna Macea au fost incinerati.
"In vederea ecarisarii rapide a cadavrelor, s-a solicitat suplimentarea cu incineratoare mobile din reteaua sanitara veterinara si s-au facut solicitari pentru disponibilizarea capacitatilor de neutralizare apartinand unor alte societati", se arata intr-un comunicat al Autoritatii Nationale Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor.
La aceasta ferma cu un efectiv de 20.000 de capete, apartinand societatii C.A.I. Curtici, un focar de pesta porcina africana a fost confirmat in data de 5 martie. In sedinta Centrului Local pentru Combaterea Bolilor (CLCB), convocata a doua zi, a fost intocmit planul de masuri, s-a dispus interventia in focar si incinerarea cadavrelor in incineratorul apartinand societatii respective, cat si in cel al unei unitati de neutralizare autorizate de la nivelul judetului Arad (SC Alvi Serv SRL).
"Situatia impune ca toate cadavrele de porcine sa fie neutralizate, in conformitate cu prevederile din Manualul operational pentru interventia in focarele de pesta porcina africana", subliniaza ANSVSA.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online
Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...
Oferta Speciala
valabila 48h
Autoritatea precizeaza ca, pana la aceasta data, cantitatile de carne si produse din carne existente si inventariate pana in unitatea de procesare apartinand societatii C.A.I. Curtici sunt de aproximativ 67 de tone, depozitate in spatiile de frig ale unitatii de procesare. Din cantitatea totala de produse de origine animala, aproximativ 10 tone de carne si produse din carne existente in spatiul de frig, urmeaza sa iasa din termenul de valabilitate incepand cu data de 14 martie si vor fi neutralizate.
"Directia Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor Arad asteapta sosirea incineratoarelor solicitate si s-au facut demersuri pentru identificarea si aprobarea unor locatii pentru ingroparea cadavrelor, in situatia in care se va depasi capacitatea de neutralizare", precizeaza ANSVSA.
Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor ia toate masurile ca virusului pestei porcine africane sa nu se raspandesca in afara fermei. Eforturile serviciilor veterinare in acest sens privesc atat restrictiile impuse in cadrul exploatatiei, cat si a celor ce vizeaza carnea si produsele din carne.
Autor:
Redactia Agroromania
Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.