Publicat in: Stiri
ANSVSA: Probe infestate cu E-coli recoltate din magazine alimentare, abatoare si o ferma
Probele prelevate au provenit din sanitatie carcase de ovina si bovine, carne tocata de vita, carnati amestec subtiri, pasta de mici, telemea de oaie si lapte crud bovina.
Inspectorii sanitari veterinari au descoperit prezenta Escherichia Coli verotoxigena la 14 probe prelevate din abatoare, magazine alimentare, restaurante si o ferma din judetele Valcea, Suceava, Tulcea, Sibiu, Caras Severin, Bistrita Nasaud, Olt si Prahova.
 
Probele prelevate au provenit din sanitatie carcase de ovina si bovine, carne tocata de vita, carnati amestec subtiri, pasta de mici, telemea de oaie si lapte crud bovina.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h

Echipele de inspectori sanitari veterinari si pentru siguranta alimentelor, desemnate si instruite pentru a desfasura actiunile din cadrul Planului National de Control, demarat in 16 mai 2016, au prelevat probe, in perioada 8 august — 2 septembrie, din judetele Arges, Alba, Bacau, Botosani, Bistrita Nasaud, Bihor, Buzau, Bucuresti, Covasna, Constanta, Cluj, Caras-Severin, Calarasi, Dambovita, Ilfov, Iasi, Galati, Gorj, Harghita, Hunedoara, Mures, Maramures, Mehedinti, Olt, Prahova, Teleorman, Tulcea, Timis, Satu Mare, Salaj, Suceava, Valcea si Vaslui.
 
Au fost prelevate si analizate un numar de 171 probe, din urmatoarele categorii de produse: carne (mici, sanitatie carcasa bovine, sanitatie carcasa ovine, carne tocata vita, carne tocata amestec, pulpa vita, hamburger vita, vrabioara vita refrigerata, pastrama oaie afumata, pulpa manzat, carnati amestec, pastrama oaie, carne tocata amestec vita porc) si lapte si produse din lapte (lapte crud vaca, branza telemea oaie, cascaval, cas ovine, branza proaspata, iaurt).
 
 Probele au fost recoltate din abatoare, magazine alimentare, carmangerii, supermarketuri si dozatoare de lapte.
 
Directiile Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor judetene, au efectuat controale oficiale la unitatile in care s-au depistat si comercializat produsele incriminate si au dispus masurile prevazute in Planul National de Control.
 
Din informatiile furnizate de Institutul de Igiena si Sanatate Publica Veterinara, distributia probelor analizate pana la aceasta data, pe categorii de produse si rezultate obtinute pentru detectia E.coli verotoxigena a fost urmatoarea: 58 probe carne (pulpa vita, carne transata vita, pulpa manzat, gulas vita etc.) din care 57 probe cu rezultat negativ (98%) si 1 proba cu rezultat pozitiv (2%); 100 probe carne preparata (mici, carnati, hamburger, frigarui, pastrama etc.) din care 93 probe cu rezultat negativ (93%) si 7 probe cu rezultat pozitiv (7%); 88 probe carne tocata (carne tocata porc, carne tocata vita, carne tocata amestec) din care: 87 probe cu rezultat negativ (99%) si 1 proba cu rezultat pozitiv (1%); 80 probe lapte crud de vaca din care 79 probe cu rezultat negativ (98,75%) si 1 proba cu rezultat pozitiv (1,25%); 146 probe produse lactate (telemea, branza maturata, cas, cascaval, iaurt, smantana) din care 145 probe cu rezultat negativ (99,3%) si 1 proba cu rezultat pozitiv (0,7%); 160 probe sanitatie de pe carcase bovine, din care 157 probe cu rezultat negativ (98%) si 3 probe cu rezultat pozitiv (2%); 86 probe sanitatie de pe carcase bovine, din care 69 probe cu rezultat negativ (80%) si 17 probe cu rezultat pozitiv (20%).
 
Planul National de Control pentru determinarea prevalentei Escherichia Coli verotoxigena, care a fost demarat in data de 16 mai si se va desfasura pana pe data de 31 decembrie 2016, presupune prelevarea si analizarea de probe prelevate de pe suprafata carcaselor de bovine si ovine, din carnea proaspata de bovine si ovine, din carnea tocata si carnea preparata si din laptele crud si produsele din lapte crud. 

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.5 din 3 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Articole conexe

Crescatorii de ovine si bovine, in fata unui nou pericol
Crescatorii de ovine si bovine, in fata unui nou pericol
In ceea ce priveste vanzarea animalelor, in prima partea lucrurile pareau bune, cu preturi...
ANSVSA: 10 tone de produse alimentare au fost retrase de pe piata
ANSVSA: 10 tone de produse alimentare au fost retrase de pe piata
In perioada 27 noiembrie - 31 decembrie 2024 au fost efectuate controale in unitatile din...
Importurile de lapte brut s-au majorat cu 44,5%
Importurile de lapte brut s-au majorat cu 44,5%
Importurile de lapte brut s-au majorat cu 44,5%, pana la 129.258 tone, potrivit datelor publicate...
Seful ANSVSA: Tragurile de animale nu se pot deschide
Seful ANSVSA: Tragurile de animale nu se pot deschide
Redeschiderea targurilor de animale nu se poate face atat timp cat pe teritoriul tarii si al...

Ultima ora

Viitor incert pentru fermieri: Ce se intampla cu fondurile europene in 2025
Viitor incert pentru fermieri: Ce se intampla cu fondurile europene in 2025
In ciuda depasirii termenelor anuntate de seful MADR, noutatile legate de liniile de finantare nu...
Buget MADR: Aviz favorabil in comisiile de specialitate din Parlament
Buget MADR: Aviz favorabil in comisiile de specialitate din Parlament
Proiectul de buget a fost aprobat cu 27 de voturi "pentru" si 16 "impotriva"....
Discutii la Bruxelles: Se stabilesc regulile pentru subventii
Discutii la Bruxelles: Se stabilesc regulile pentru subventii
Ministrul Florin Barbu participa astazi, 27 ianuarie, la prima reuniune a Consiliului AgriFish...
APIA: Ajutor de peste 39,7 milioane lei pentru crescatorii de animale
APIA: Ajutor de peste 39,7 milioane lei pentru crescatorii de animale
In ceea ce priveste cererile de plata, acestea sunt aferente serviciilor prestate in luna...

Idei de afaceri in agricultura

Industria alimentara este un domeniu plin de oportunitati, iar prelucrarea laptelui reprezinta una dintre cele mai promitatoare nise. Laptele este un aliment de baza, iar cererea pentru produse lactate — de la branzeturi si iaurturi pana la unt sau lapte pasteurizat — continua sa fie c... citeste mai mult
Afacerile la tara inregistreaza cifre impresionante daca le comparam cu cele de la oras. Fie ca esti de-al locului sau vrei sa investesti intr-o afacere la sat, mediul rural ofera o gama variata de oportunitati.... citeste mai mult
Flori in ghiveci?! De ce nu? Va propunem o idee prin care puteti exploata inteligent si profitabil un teren de doar 100 de mp care va va aduce pana la 30.000 de euro pe an doar prin cultivarea si comercializarea de flori in ghiveci.... citeste mai mult


Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop∧Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
Raport Special Gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025
Adauga mai jos adresa ta de email si vei primi raportul special gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016