Autor: AgroRomania.ro
Publicat in: Stiri

Probele prelevate au provenit din sanitatie carcase de ovina si bovine, carne tocata de vita, carnati amestec subtiri, pasta de mici, telemea de oaie si lapte crud bovina.
Inspectorii sanitari veterinari au descoperit prezenta Escherichia Coli verotoxigena la 14 probe prelevate din abatoare, magazine alimentare, restaurante si o ferma din judetele Valcea, Suceava, Tulcea, Sibiu, Caras Severin, Bistrita Nasaud, Olt si Prahova.
Probele prelevate au provenit din sanitatie carcase de ovina si bovine, carne tocata de vita, carnati amestec subtiri, pasta de mici, telemea de oaie si lapte crud bovina.
Echipele de inspectori sanitari veterinari si pentru siguranta alimentelor, desemnate si instruite pentru a desfasura actiunile din cadrul Planului National de Control, demarat in 16 mai 2016, au prelevat probe, in perioada 8 august — 2 septembrie, din judetele Arges, Alba, Bacau, Botosani, Bistrita Nasaud, Bihor, Buzau, Bucuresti, Covasna, Constanta, Cluj, Caras-Severin, Calarasi, Dambovita, Ilfov, Iasi, Galati, Gorj, Harghita, Hunedoara, Mures, Maramures, Mehedinti, Olt, Prahova, Teleorman, Tulcea, Timis, Satu Mare, Salaj, Suceava, Valcea si Vaslui.
Au fost prelevate si analizate un numar de 171 probe, din urmatoarele categorii de produse: carne (mici, sanitatie carcasa bovine, sanitatie carcasa ovine, carne tocata vita, carne tocata amestec, pulpa vita, hamburger vita, vrabioara vita refrigerata, pastrama oaie afumata, pulpa manzat, carnati amestec, pastrama oaie, carne tocata amestec vita porc) si lapte si produse din lapte (lapte crud vaca, branza telemea oaie, cascaval, cas ovine, branza proaspata, iaurt).
Probele au fost recoltate din abatoare, magazine alimentare, carmangerii, supermarketuri si dozatoare de lapte.
Directiile Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor judetene, au efectuat controale oficiale la unitatile in care s-au depistat si comercializat produsele incriminate si au dispus masurile prevazute in Planul National de Control.
Din informatiile furnizate de Institutul de Igiena si Sanatate Publica Veterinara, distributia probelor analizate pana la aceasta data, pe categorii de produse si rezultate obtinute pentru detectia E.coli verotoxigena a fost urmatoarea: 58 probe carne (pulpa vita, carne transata vita, pulpa manzat, gulas vita etc.) din care 57 probe cu rezultat negativ (98%) si 1 proba cu rezultat pozitiv (2%); 100 probe carne preparata (mici, carnati, hamburger, frigarui, pastrama etc.) din care 93 probe cu rezultat negativ (93%) si 7 probe cu rezultat pozitiv (7%); 88 probe carne tocata (carne tocata porc, carne tocata vita, carne tocata amestec) din care: 87 probe cu rezultat negativ (99%) si 1 proba cu rezultat pozitiv (1%); 80 probe lapte crud de vaca din care 79 probe cu rezultat negativ (98,75%) si 1 proba cu rezultat pozitiv (1,25%); 146 probe produse lactate (telemea, branza maturata, cas, cascaval, iaurt, smantana) din care 145 probe cu rezultat negativ (99,3%) si 1 proba cu rezultat pozitiv (0,7%); 160 probe sanitatie de pe carcase bovine, din care 157 probe cu rezultat negativ (98%) si 3 probe cu rezultat pozitiv (2%); 86 probe sanitatie de pe carcase bovine, din care 69 probe cu rezultat negativ (80%) si 17 probe cu rezultat pozitiv (20%).
Planul National de Control pentru determinarea prevalentei Escherichia Coli verotoxigena, care a fost demarat in data de 16 mai si se va desfasura pana pe data de 31 decembrie 2016, presupune prelevarea si analizarea de probe prelevate de pe suprafata carcaselor de bovine si ovine, din carnea proaspata de bovine si ovine, din carnea tocata si carnea preparata si din laptele crud si produsele din lapte crud.
Probele prelevate au provenit din sanitatie carcase de ovina si bovine, carne tocata de vita, carnati amestec subtiri, pasta de mici, telemea de oaie si lapte crud bovina.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural
Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Echipele de inspectori sanitari veterinari si pentru siguranta alimentelor, desemnate si instruite pentru a desfasura actiunile din cadrul Planului National de Control, demarat in 16 mai 2016, au prelevat probe, in perioada 8 august — 2 septembrie, din judetele Arges, Alba, Bacau, Botosani, Bistrita Nasaud, Bihor, Buzau, Bucuresti, Covasna, Constanta, Cluj, Caras-Severin, Calarasi, Dambovita, Ilfov, Iasi, Galati, Gorj, Harghita, Hunedoara, Mures, Maramures, Mehedinti, Olt, Prahova, Teleorman, Tulcea, Timis, Satu Mare, Salaj, Suceava, Valcea si Vaslui.
Au fost prelevate si analizate un numar de 171 probe, din urmatoarele categorii de produse: carne (mici, sanitatie carcasa bovine, sanitatie carcasa ovine, carne tocata vita, carne tocata amestec, pulpa vita, hamburger vita, vrabioara vita refrigerata, pastrama oaie afumata, pulpa manzat, carnati amestec, pastrama oaie, carne tocata amestec vita porc) si lapte si produse din lapte (lapte crud vaca, branza telemea oaie, cascaval, cas ovine, branza proaspata, iaurt).
Probele au fost recoltate din abatoare, magazine alimentare, carmangerii, supermarketuri si dozatoare de lapte.
Directiile Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor judetene, au efectuat controale oficiale la unitatile in care s-au depistat si comercializat produsele incriminate si au dispus masurile prevazute in Planul National de Control.
Din informatiile furnizate de Institutul de Igiena si Sanatate Publica Veterinara, distributia probelor analizate pana la aceasta data, pe categorii de produse si rezultate obtinute pentru detectia E.coli verotoxigena a fost urmatoarea: 58 probe carne (pulpa vita, carne transata vita, pulpa manzat, gulas vita etc.) din care 57 probe cu rezultat negativ (98%) si 1 proba cu rezultat pozitiv (2%); 100 probe carne preparata (mici, carnati, hamburger, frigarui, pastrama etc.) din care 93 probe cu rezultat negativ (93%) si 7 probe cu rezultat pozitiv (7%); 88 probe carne tocata (carne tocata porc, carne tocata vita, carne tocata amestec) din care: 87 probe cu rezultat negativ (99%) si 1 proba cu rezultat pozitiv (1%); 80 probe lapte crud de vaca din care 79 probe cu rezultat negativ (98,75%) si 1 proba cu rezultat pozitiv (1,25%); 146 probe produse lactate (telemea, branza maturata, cas, cascaval, iaurt, smantana) din care 145 probe cu rezultat negativ (99,3%) si 1 proba cu rezultat pozitiv (0,7%); 160 probe sanitatie de pe carcase bovine, din care 157 probe cu rezultat negativ (98%) si 3 probe cu rezultat pozitiv (2%); 86 probe sanitatie de pe carcase bovine, din care 69 probe cu rezultat negativ (80%) si 17 probe cu rezultat pozitiv (20%).
Planul National de Control pentru determinarea prevalentei Escherichia Coli verotoxigena, care a fost demarat in data de 16 mai si se va desfasura pana pe data de 31 decembrie 2016, presupune prelevarea si analizarea de probe prelevate de pe suprafata carcaselor de bovine si ovine, din carnea proaspata de bovine si ovine, din carnea tocata si carnea preparata si din laptele crud si produsele din lapte crud.
Autor: AgroRomania.ro
Votati articolul
Nota: 4.5 din 3 voturi
Urmareste-ne pe Google News