Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook

ANSVSA si INSP pornesc un studiu privind consumul de alimente

ansvsa-si-insp-pornesc-un-studiu-privind-consumul-de-alimente

Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA) si Institutul National de Sanatate Publica (INSP) lanseaza un studiu la nivelul intregii tari cu privire la modul in care mananca romanii si, mai important, ce mananca co-nationalii nostri.


Studiul, realizat in conformitate cu metodologia Autoritatii Europene pentru Siguranta Alimentelor (EFSA), se desfasoara pe un esantion de 1.500 de consumatori, distribuiti in mod reprezentativ pe zone geografice, zone de resedinta si grupe de varsta la nivelul intregii tari, prin efectuarea de interviuri privind consumul de alimente.
 
Astfel, in perioada august - decembrie 2019, vor fi intervievati cu privire la consumul de alimente un numar de 300 de consumatori in grupul de adolescenti (10-17 ani), 540 de consumatori in grupul de adulti (18-64 de ani), 260 de consumatori in grupul de varstnici (65-74 de ani), 140 de femei in perioada de maternitate si 260 de vegetarieni/vegani, care vor raspunde la intrebarile puse de investigatorii de teren.
 
"Evaluarea va fi realizata in doua sezoane, rece si cald, deoarece studiile anterioare au aratat ca exista diferente sezoniere importante de aport alimentar. Fiecare respondent va fi intervievat de 2 ori. Primul interviu se va desfasura fata in fata la locuinta respondentului, iar cel de al doilea va fi desfasurat telefonic in acelasi sezon, cu o pauza de minimum 7 zile intre ele", se mentioneaza in comunicat.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afaceri la Cheie - Cultivarea ciupercilor Champignon


Ciuperci Champignon - O afacere de milioane Milioanele TALE Ciupercile champignon Agaricus sunt cultivate inca din secolul XVII Cercetarile si experimentele au demonstrat eficienta culturii de Agaricus precum si calitatile culinare deosebite ale acestei ciuperci In prezent cultura ciupercilor champignon se extinde tot mai mult...

Oferta Speciala
valabila 48h
Informatiile colectate vor fi utilizate pentru dezvoltarea unei baze de date privind consumul de alimente la nivel national, in conformitate cu cerintele EFSA.
 
De asemenea, informatiile colectate vor fi transmise catre EFSA ca parte a cerintelor studiului, Romania contribuind astfel la dezvoltarea bazei de date europene pentru consumul de alimente. 
 
"Participarea consumatorilor romani la studiu reprezinta un avantaj, in contextul in care Romania va detine o baza de date privind consumul national de alimente, permitand astfel o mai buna evaluare a riscurilor legate de alimentele si, implicit, aplicarea de masuri de prevenire si remediere a acestora pentru a asigura un nivel ridicat de protectie al sanatatii cetatenilor. Incurajam consumatorii romani sa participe la acest studiu, avand in vedere si faptul ca pentru prima oara vom avea certitudinea ca specificul national privind consumul de alimente va fi inclus in opiniile stiintifice privind siguranta alimentelor, elaborate de catre Autoritatea Europeana pentru Siguranta Alimentelor", se mai sustine in comunicat.

Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!

Votati articolul

ANSVSA si INSP pornesc un studiu privind consumul de alimente
Rating:
Nota: 5 din 1 voturi

Articole conexe:

Comentarii
Comentarii0 comentarii




Ultima ora

Newsletter gratuit
Afaceri cu Profit pentru 2019 - 5 Idei de Afaceri insotite de Planul de Afaceri

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Afaceri cu Profit pentru 2019 - 5 Idei de Afaceri insotite de Planul de Afaceri".



Forum
Dr. louis spune: Vrei să-ți vinzi rinichiul? Căutați o oportunitate de a vă vinde rinichii pentru bani din cauza defalcării financiare și nu știți ce să faceți? Atunci contactați-ne astăzi prin...
23 Aug. 2019 16:19:31
Raspunde la intrebare
Victor Gh Banța spune: În privința comasării terenurilor, cred că trebuie luată în calcul istoricitatea fenomenului : au mai fost comasate numai că-n forma CAP-urilor proprietarul terenului nu avea niciun drept de...
21 Aug. 2019 22:13:22
Raspunde la intrebare
Radu Irinel Gheorghe spune: Lucrez in Spania si as vrea sa ma intorc in Romania, cu gandul de a imi dasface o firma de agricultura prin constructia unor solare dintre care as vrea sa imi accesez si fonduri europene...
19 Aug. 2019 23:15:39
Raspunde la intrebare
Rubrica meteo

Ramura tanara care se dezvolta din radacina sau tulpina unei plante lemnoase ...

Proces fiziologic care consta in patrunderea apei din sol imrpeuna cu sarurile minerale si gazele di ...
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Afaceri cu Profit pentru 2019 - 5 Idei de Afaceri insotite de Planul de Afaceri


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Afaceri cu Profit pentru 2019 - 5 Idei de Afaceri insotite de Planul de Afaceri" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016