ANSVSA si INSP pornesc un studiu privind consumul de alimente
Publicat la data de 29 Iul. 2019 in:
Stiri Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA) si Institutul National de Sanatate Publica (INSP) lanseaza un studiu la nivelul intregii tari cu privire la modul in care mananca romanii si, mai important, ce mananca co-nationalii nostri.
Studiul, realizat in conformitate cu metodologia Autoritatii Europene pentru Siguranta Alimentelor (EFSA), se desfasoara pe un esantion de 1.500 de consumatori, distribuiti in mod reprezentativ pe zone geografice, zone de resedinta si grupe de varsta la nivelul intregii tari, prin efectuarea de interviuri privind consumul de alimente.
Astfel, in perioada august - decembrie 2019, vor fi intervievati cu privire la consumul de alimente un numar de 300 de consumatori in grupul de adolescenti (10-17 ani), 540 de consumatori in grupul de adulti (18-64 de ani), 260 de consumatori in grupul de varstnici (65-74 de ani), 140 de femei in perioada de maternitate si 260 de vegetarieni/vegani, care vor raspunde la intrebarile puse de investigatorii de teren.
"Evaluarea va fi realizata in doua sezoane, rece si cald, deoarece studiile anterioare au aratat ca exista diferente sezoniere importante de aport alimentar. Fiecare respondent va fi intervievat de 2 ori. Primul interviu se va desfasura fata in fata la locuinta respondentului, iar cel de al doilea va fi desfasurat telefonic in acelasi sezon, cu o pauza de minimum 7 zile intre ele", se mentioneaza in comunicat.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
Oferta Speciala
valabila 48h
Informatiile colectate vor fi utilizate pentru dezvoltarea unei baze de date privind consumul de alimente la nivel national, in conformitate cu cerintele EFSA.
De asemenea, informatiile colectate vor fi transmise catre EFSA ca parte a cerintelor studiului, Romania contribuind astfel la dezvoltarea bazei de date europene pentru consumul de alimente.
"Participarea consumatorilor romani la studiu reprezinta un avantaj, in contextul in care Romania va detine o baza de date privind consumul national de alimente, permitand astfel o mai buna evaluare a riscurilor legate de alimentele si, implicit, aplicarea de masuri de prevenire si remediere a acestora pentru a asigura un nivel ridicat de protectie al sanatatii cetatenilor. Incurajam consumatorii romani sa participe la acest studiu, avand in vedere si faptul ca pentru prima oara vom avea certitudinea ca specificul national privind consumul de alimente va fi inclus in opiniile stiintifice privind siguranta alimentelor, elaborate de catre Autoritatea Europeana pentru Siguranta Alimentelor", se mai sustine in comunicat.
Autor:
Redactia Agroromania
Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.
Idei de afaceri in agricultura
Cultura de ricin: ce profit iti poate aduce afacerea
Ricinul este o planta tropicala oleaginoasa, originara din India si Africa. In prezent este cultivata la noi in tara in scop ornamental, industrial si medicinal. Uleiul de ricin este unul dintre cele mai folosite uleiuri datorita utilizarilor multiple, un numar de peste 200, dar si datorita calitati... citeste mai mult>>
Cum se inmulteste goji?
Aceste fructe mici sunt cotate ca super-alimente, fiind unele dintre cele mai puternice antioxidante naturale din lume. Ca urmare, toti cei interesati de sanatate sunt potentialii tai clienti!... citeste mai mult>>