Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ANSVSA sporeste controalele dupa depistarea lotului de tomate cu pesticide

ansvsa-sporeste-controalele-dupa-depistarea-lotului-de-tomate-cu-pesticide

Anuntul a fost facut de ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, care a precizat ca aceste verificari vor fi facute cu preponderanta la granite, vizand transporturile de lefume si fructe care intra in tara.


Ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, a anuntat ca vor fi intensificate controalele la granite, dupa ce au fost depistate la un control 20 de tone de tomate care aveau depasiri la limitele admise de pesticide.
 
„Controalele se intensifica. Dupa cum stiti, a fost descoperit un transport din Iordania de 20.000 de kilograme de rosii cu pesticide peste nivel. Acestea au fost trimise pentru distrugere si s-au retras o suta si ceva de kilograme care au ajuns pe piata. De acum incolo, vom controla si mai mult produsele care provin din statul respectiv pentru a evita un alt caz similar”, a declarat ministrul Agriculturii
 
In perioada 1 ianuarie - 23 februarie, inspectorii ANSVSA au controlat 1.441 de transporturi de produse de origine nonanimala, care au ca risc asociat prezenta de reziduuri de pesticide şi au prelevat, pentru determinari de laborator, un numar de 505 probe.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Lavanda cultura care iti aduce minimum 8 000 de euro profit


Cea mai profitabila cultura pe terenuri mici LAVANDA Planta este nepretentioasa se vinde excelent atat in Romania cat si la export si iti aduce un profit de peste 8 000 de euro ha Cele 7 mari avantaje ale cultivarii lavandei   1 Lavanda este o planta perfecta pentru solurile din Romania; 2 Nu este pretentioasa – suporta foarte...

Oferta Speciala
valabila 48h

Verificarile au fost realizate in posturile de inspectie la frontiera si punctele finale de import si au vizat determinarea prezentei si a incadrarii in limitele admise ale reziduurilor de pesticide din fructele si legumele provenite din import.
 
„Eu continui sa afirm ca produsele aflate in comert sunt de buna calitate. E adevarat ca de multe ori se incearca incriminarea pesticidelor. Pesticidele sunt un rau necesar. La un moment dat, s-a facut o analiza la nivelul Bruxelles-ului referitor la pesticide si s-a spus ca, daca s-ar renunta la pesticide, cel puţin 40% din productia mondiala ar disparea. Trebuie sa intelegem ca sunt un rau necesar, dar e adevarat ca Uniunea Europeana a stabilit standarde clare” a mai declarat ministrul Agiculturii.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016